Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2018, 12:17

ЄБРР інвестує 80 мільйонів євро в біоенергетику України

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) працює над запуском в Україні в 2019 році програми із біоенергетики на загальну суму 70-80 млн євро. Про це Інтерфакс-Україна повідомив асоційований директор департаменту енергоефективності та зміни клімату ЄБРР Сергій Масліченко.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) працює над запуском в Україні в 2019 році програми із біоенергетики на загальну суму 70-80 млн євро.
Фото:greenbelarus.info

Мова йде про 10-15 об'єктів, які фінансуватимуть спільно з Глобальним екологічним фондом, а також Фондом чистих технологій..

«Розуміючи, що сонячна та вітрова енергетика розвиваються нормально, ми сконцентрували свою увагу, перш за все, на біоенергетиці. І тут ми говоримо не лише про біоенергетичні станції, а про весь ланцюг — від поля до кінцевого споживача. Україна як аграрна країна має великі залишки виробництва, проте зараз вони залишаються на полях, і тому ми працюємо саме над таким проектом», — сказав Масліченко.

Він акцентував увагу на тому, що у зв'язку з наявністю в Україні логістичних проблем в сфері біоенергетики, частина проектів програми буде спрямована на їх вирішення.

Також увагу приділятимуть проектам щодо біомаси, біоетанолу другого покоління, біогазу, зокрема біометану

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися