Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2018, 15:42

Кубів закликав підтримати анирейдерський закон про землю

Міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів закликав Верховну Раду якнайшвидше розглянути урядовий законопроект №8236, який дозволить врегулювати механізми оформлення спадщини земель фермерів. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Перший віце-прем'єр-міністр України-міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів закликав Верховну Раду якнайшвидше розглянути урядовий законопроект №8236.
Фото: agropolit.com

Мова йде про законопроект, що передбачає внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо передачі права власності фермерським господарствам на земельні ділянки, надані засновникам таких господарств у постійне користування.

Через правові колізії сьогодні існує проблема оформлення права власності на фермерські землі, а також унеможливлює передачу її у спадщину.

Кубів переконаний, що цей законопроект дозволить врегулювати механізми оформлення спадщини на 500 000 га земель фермерів та запобігти їх рейдерському захопленню сторонніми особами.

Суть закону

  • Основна зміна полягає у тому, що після прийняття такого законодавчого акту, фермери зможуть отримати у власність землі, що передані їй у довічне користування.
  • Для цього їм потрібно буде звернутися із заявою у відповідний орган місцевого самоврядування.
  • До заяви додається технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), яка замовляється без надання дозволу на її розроблення, та копія документа, що підтверджує право постійного користування, довічного успадковуваного володіння земельною ділянкою.
  • У випадку смерті фермера, з відповідною заявою мають право звернутися спадкоємці, які успадкували фермерське господарство (цілісний майновий комплекс).

Що це дасть?

  • Сприятиме розвитку фермерських господарств.
  • Підвищить зайнятість населення.
  • Дасть позитивний поштовх для розвитку сільського господарства.
  • Законопроектом передбачаються додаткові преференції для малого бізнесу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися