Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2018, 15:03

Криптовалюта в 2018 році і де ними торгувати?

З вересня 2018 року брокерська компанія ICE FX надає своїм клієнтам можливість торгівлі криптовалютою. Чим відрізняється пропозиція брокера від інших компаній і наскільки актуальний криптотрейдінг в цьому році?

З вересня 2018 року брокерська компанія ICE FX надає своїм клієнтам можливість торгівлі криптовалюта.

Відповідаючи на першу частину питання, варто згадати, що ICE FX — брокерська компанія, яка працює по A-book-моделі і налагодила максимально прозорі взаємини з клієнтами. В чому це виражається?

  1. Компанія хеджирует всі торгові угоди клієнтів у постачальників ліквідності.
  2. ICE FX готова за запитом кожного клієнта підтвердити виведення будь-якої угоди, яка його цікавить, на постачальника ліквідності. Даний процес реалізується через онлайн-демонстрації в Skype. Крім того, Компанія таким же чином може продемонструвати наявність і кількість грошових коштів на рахунках, відкритих у торгових контрагентів.
  3. ICE FX співпрацює тільки з надійними постачальниками ліквідності. Постачальником ліквідності по криптовалюті є компанія EXANTE. Даний контрагент авторизований двома європейськими регуляторами — MFSA і CySEC.
  4. Торгівля криптовалютою в ICE FX відбувається в звичній платформі MT 4. Торгівля CFD на різницю цін дозволяє трейдеру заробляти на будь-якому коливанні цін, незалежно від зростання або падіння курсу. Адже завдяки відсутності фактичної покупки криптоактиву використовується виключно факт зміни його ціни.

Торгова платформа Компанії дозволяє скористатися кредитним плечем 1: 2 — 1: 4. Однак трейдерам варто грамотно використовувати leverage і пам'ятати про ризики роботи з великим торговим плечем, головний з яких — втрата капіталу в короткі терміни.

Торгувати криптою в ICE FX можливо на ECN- і STP-рахунках цілодобово 7 днів на тиждень. Для трейдерів це незаперечний плюс, оскільки забезпечується миттєве виконання ордерів по всьому пулу криптовалют, всі угоди виводяться на зовнішнього контрагента. Можливість торгувати без перерви на вихідні мінімізує ризик потрапляння в геп на початку торгового тижня.

Із заяв СЕО Компанії Володимира Кондрашова стало відомо про найближчі плани Компанії з розвитку криптоторговлі, а саме: про розширення списку постачальників ліквідності по криптоактивам і, відповідно, списку кріптоінструментов, а також адаптація інвестиційної системи з урахуванням особливостей кріптовалютного трейдингу.

Що стосується актуальності кріптотрейдінга в 2018 році на ринку Форекс, то варто відзначити, що криптовалюта на ринку Форекс вже давно зміцнилися як доповнення або альтернативи до стандартного валютного торгового портфелю. Торгівля криптой на Форексі вважається вигідною і доступною заміною торгівлі на кріптобіржах. За 2018 рік ринок криптовалют перестав підривати економічне співтовариство новинами про різкий зліт курсу активів; рекорди не оновлюються щодня, як це було ще рік тому.

Однак це не означає, що криптовалюта сьогодні втратили актуальність для торгівлі трейдерів. СЕО компанії ICE FX Володимир Кондрашов зазначає: «Інтерес до крипти залежить від зростання або падіння її ціни, це класика« інвестицій », якщо ціна виросте — інтерес повернеться». Багато сьогодні впевнені, що криптовалюта ще є чим здивувати.

Джерело: Мінфін