Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2018, 14:57

Регулятор перегляне прогноз інфляції

Нацбанк затвердить новий прогноз інфляції вже через два тижні. Про це пише finclub з посиланням на прес-службу НБУ.

Нацбанк затвердить новий прогноз інфляції вже через два тижні.
Фото: segodnya.ua

«Новий прогноз інфляції буде оголошено після засідання правління з монетарних питань 25 жовтня і опубліковано в інфляційному звіті 1 листопада», — заявили в прес-службі.

Проблема полягає в тому, що поточний річний прогноз інфляції на 2018 рік становить 8,9%, але НБУ констатує, що темпи уповільнення інфляції нижче, ніж очікувалося раніше.

Йдеться про те, що у вересні 2018 року споживча інфляція «майже не змінилася» і склала 8,9% рік до року (9% у серпні), «перевищивши верхню межу цільового діапазону (6,5% +/- 2 п.п. на кінець третього кварталу 2018 року)».

«Інфляція в річному вимірі в вересні була вищою, ніж прогноз, опублікований в липневому інфляційному звіті (8,3%)», — змушені визнати в НБУ.

Висока інфляція вересня викликана високою базовою інфляцією (8,7%) і стрибком цін на паливо (22,7%).

«Інфляційний тиск залишається високим, незважаючи на ослаблення продовольчої інфляції. Високі темпи зростання цін підтримуються стійким внутрішнім попитом, швидким зростанням заробітних плат і різким подорожчанням нафти на світовому ринку», — кажуть в НБУ.

У НБУ визнають, що ослаблення валютного курсу гривні, яке почалося в середині літа, призвело до зростання цін на імпортні товари: від одягу і взуття до бензину і побутової техніки.

Коментарі - 1

+
+23
Андрей Иванов
Андрей Иванов
11 жовтня 2018, 16:44
#
Инфляция будет 10-11%. Сейчас 5,6 и 3 месяца *1,5%. А с учетом цены на газ может быть и выше.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися