Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2018, 17:50

Андрій Довбенко і мін'юст: праця юриста проти чорного піару

Сучасний світ живе в епоху постправди. Оксфордський словник визначає це поняття як особливий тип громадської думки, яке формується на підставі емоцій і особистих переконань, а не перевірених фактів. Найчастіше такий прийом використовується політиками в спробах маніпулювати своїм електоратом. Однак зіткнутися з подібним явищем можна і далеко за межами великої політики. Відомий юрист з Києва Андрій Довбенко став жертвою чорної PR-кампанії, яку організували його конкуренти. Інформація, яка поширюється на багатьох сумнівних сайтах з заголоком «Андрій Довбенко Мін'юст» — плід уяви письменників, які вважають за краще не підписувати подібні «журналістські розслідування» своїм справжнім ім'ям. Але це не має значення для багатьох інтернет-користувачів, які роблять висновки про Андрія Довбенко лише на підставі таких статей.

Андрій Довбенко

Біографія і діяльність юриста і адвоката Андрія Довбенко

Андрій Миколайович Довбенко — молодий, але вже досить успішний адвокат. Біографія юриста говорить сама за себе. Вищу юридичну освіту здобув у Києво-Могилянській академії. Свою першу роботу отримав вже в студентські роки в невеликій приватній фірмі. Ще до закінчення навчання, в 2006 році, подав документи на посаду молодшого юриста в аудиторську фірму PricewaterhouseCoopers. Там пропрацював менше року і пішов на підвищення, зайнявши позицію старшого юриста в ще одній компанії з «великої четвірки» юридичних фірм — Ernst & Young. У 2011 році Андрій Довбенко вирішив піти в самостійне плавання і вже через 5 років став керуючим партнером компанії N&D, яка після нещодавнього ребрендингу отримала назву Evris. Спеціалізація юриста Андрія Довбенко досить широка: від податкових, фінансових та корпоративних консультацій компаній аграрного сектора до юридичного супроводу підприємств важкої промисловості і енергетики. Однак ще зі студентських років тяга до юриспруденції у Андрія Довбенко розвивалася паралельно із захопленням високими технологіями. У 2018 році адвокат Довбенко прийняв досить важке для себе і несподіване для українського ринку юридичних послуг рішення: піти з юриспруденції і з головою зануритися в Hi-tech. Андрій Довбенко став ініціатором реорганізації в структурі управління юридичної фірми Evris, в результаті якої склав із себе повноваження керуючого партнера і зосередився на розробці проекту власного венчурного фонду.

Андрій Довбенко

Віднедавна адвокат Андрій Довбенко також веде кілька власних інтернет-блогів, на сторінках яких не тільки в деталях описує головні економічні проблеми України, а й пропонує свої шляхи їх вирішення. Також окрему увагу заслуговує і погляд Андрія Довбенко на вплив нових технологій на звичний нам уклад життя. Адвокат упевнений, що такі технології як Big Data і Blockchain, а також повсюдна автоматизація бізнес-процесів, вже зовсім скоро докорінно вплинуть на ринок праці і приведуть до суттєвого оновлення стандартів в сфері державного управління.

Андрій Довбенко мін'юст

Незважаючи на те, що Андрій Довбенко, по суті, вже «відійшов від справ» в юриспруденції, його конкуренти продовжують працювати над тим, щоб очорнити репутацію Довбенко-адвоката. В Україні вже висвітлювали історію з чорним піаром проти юриста і адвоката за запитом «Андрій Довбенко мін'юст».

За запитом «Андрій Довбенко Мін'юст» без особливих зусиль можна знайти багато публікацій, зміст яких відміну з метою очорнити репутацію Андрія Довбенко. Ці матеріали за формою практично повністю копіюють один одного. Мабуть, волаючи до почуття патріотизму у співгромадян, недоброзичливці Андрія Миколайовича Довбенко звинувачують його в зв'язках з Віктором Януковичем і членами його так званої «сім'ї», яка роками розкрадала український бюджет. Андрій Довбенко, нібито, покривав таку діяльність, але знайти хоч один стоїть факт на користь цієї версії в таких статтях неможливо просто тому, що їх не існує в реальності. Доводи, які зустрічаються в таких замовних матеріалах не мають жодного підґрунтя і абсолютно бездоказові.

Детальніше на сайті Інтерфакс-Україна.

Андрій Довбенко знає, хто стоїть за публікацією чорного піару проти нього. Разом з тим, адвокат не вважає розумним витрачати свій найдорогоцінніший ресурс — час — на спростування вигаданих фактів. Звертатися в суд з позовами про захист честі і гідності юрист Андрій Довбенко теж не бачить сенсу, адже сайти, які за гроші готові публікувати що завгодно, в наш час в інтернеті плодяться як гриби після дощу.

Отже, поки суд буде розбиратися з одним таким сайтом, встигнуть з'явитися десять інших. В таких умовах будь-яка боротьба за свою інтернет-репутацію в юридичній площині просто втрачає будь-який сенс, тому що забирає колосальну кількість сил і не гарантує результату. Сьогодні адвокат Андрій Довбенко з головою поринув у вивчення трендів індустрії високих технологій. Тому він вважає за краще не озиратися не тільки на колишні бізнес-успіхи на юридичному поприщі, але й на брудні витівки своїх екс- «колег».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися