Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2018, 13:00

Україна наблизилася до скасування мораторію на продаж землі

Україна наблизилася до скасування мораторію на продаж землі завдяки впровадженню моніторингу земельних відносин, який покликаний зробити їх відкритими. Про це повідомила директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, пише Уніан.

Україна наблизилася до скасування мораторію на продаж землі завдяки впровадженню моніторингу земельних відносин, який покликаний зробити їх відкритими.
Фото: censor.net.ua

«Вже багато років в Україні діє земельний мораторій, скасування якого може збільшити ВВП України. Зараз прозорість — це необхідна частина ринку землі. Саме на ній ми фокусуємося у своїй роботі, яка все ще триває. По закінченні програми Світового банку вся інформація має бути доступна для кожного», — сказала Кахконен.

За її словами, Світовий банк спільно з урядом розробив кращий на сьогоднішній день карту землі в Україні, яка допоможе уряду поліпшити земельний моніторинг, а також інші аспекти, необхідні для відкриття ринку землі.

При цьому Кахконен зазначила, що Світовий банк продовжує співпрацю з українським урядом за програмою, метою якої є покращення управління земельними відносинами для можливого відкриття ринку землі у майбутньому.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
+38
Ladoga
Ladoga
9 жовтня 2018, 13:54
#
В далёком 2006ом году, газета факты писала об этом же, мол скоро, совсем уже за поворотом, всё будет, мораторий отменён. Напомню, прошло уже 12 лет с тех пор.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися