Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2018, 16:42

Укрзалізниця буде здавати вагони в оренду через ProZorro.Продажі

Товарні вагони Укрзалізниці будуть здаватися в оренду на електронних аукціонах ProZorro.Продажі. Відповідний договір про реалізацію пілотного проекту підписали керівники компаній, повідомляє МЕРТ.

Товарні вагони Укрзалізниці будуть здаватися в оренду на електронних аукціонах ProZorro.
Фото: evo.company

Пілотний проект триватиме рік, після чого може бути продовжений. Перші аукціони з оренди можуть з'явитися в системі вже у листопаді.

Згідно договору система ProZorro.Продажі буде використовуватись також для проведення електронних аукціонів щодо відчуження, передачі в користування, оренду майна, що належить Укрзалізниці.

«Ключові принципи проведення аукціонів — добросовісна конкуренція, максимальна ефективність, відкритість та прозорість на всіх стадіях торгів, недискримінація учасників, а також запобігання корупції та зловживанням», — йдеться в повідомленні МЕРТ.

На електронні торги планується виставляти 5% порожнього парку вагонів і за їх результатами визначатиметься ціна для всього парку вагонів за видами та на певну дату.

Станом на 1 вересня у робочому парку Укрзалізниці 61 тис. вантажних вагонів. Із них майже 28 тис. піввагонів, 10,3 тис. зерновозів, майже 3 тис. фітингових платформ та інший спеціальний рухомий склад. Найбільш затребуваний рухомий склад – піввагони та зерновози.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
8 жовтня 2018, 16:54
#
Ценники на перевозки только растут. Вагонов сильно не хватает. Действительно цена на полувагоны и зерновозы еще поднимется.
+
+15
Андрей Гуденко
Андрей Гуденко
8 жовтня 2018, 17:13
#
Остальные 95% будут сдаваться как обычно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися