Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2018, 8:29

Кабмін спростив умови ведення бізнесу для «малих» виноробів

3 жовтня на засіданні Кабміну прийнято постанову, яка спростить процес отримання ліцензій для малих виробників винопродукції. Про це повідомляє Урядовий портал.

3 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову, яка спростить процес отримання ліцензій для малих виробників винопродукції.
Фото:mukachevo.net

Так, раніше малому виробнику для отримання ліцензії потрібно було разом з іншими документами подати атестат виробництва, підготовка якого займала додатковий час.

З прийняттям цієї постанови виробнику замість атестації виробництва потрібно подати до Держпродспоживслужби відповідну декларацію, де зазначається наявність у нього необхідного устаткування для виробництва виноробної продукції.

Після цього Державна фіскальна служба у термін, передбачений чинним законодавством, надасть йому ліцензію на власне виробництво.

Що це змінить?

  • забезпечить розвиток малого бізнесу в галузі садівництва, бджільництва та виноградарства;
  • дозволить зменшити монополізацію винного ринку та розширити випуск якісної української конкурентоспроможної продукції;
  • зацікавить сільськогосподарські підприємства у відновленні та розширенні виноградників, насаджень плодово-ягідних культур;
  • сприятиме збільшенню кількості бджолосімей.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися