Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2018, 19:01

Збиток від застосування «Роттердам +» становить 15 мільярдів гривень — НАБУ

Фахівці, які були залучені до розслідування справи «Роттердам+», підтвердили переплату у 15 мільярдів гривень, однак слідство не виключає можливості тиску на експертів. Про це заявив Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, пише ЕП.

Фахівці, які були залучені до розслідування справи «Роттердам+», підтвердили переплату у 15 мільярдів гривень, однак слідство не виключає можливості тиску на експертів.
Фото: pamm-trade.com

Про це він сказав, на парламентському комітеті з питань протидії корупції, відповідаючи на запитання нардепа Сергія Лещенка щодо перспектив цього провадження у частині вручення підозр.

«Я пригадаю ситуацію, яка склалася по справі рюкзаків (справа про закупівлю рюкзаків для Нацгвардії, де фігурував син міністра МВС Арсена Авакова — ред.), коли відносно експерта, який робив експертизу, було зареєстровано провадження та отриманий дозвіл на обшук у нього. При чому це все робилося у поліції», — сказав Ситник.

За його словами, найважливішим моментом істини у цій справі є саме проведення експертизи.

«Так звана „правка Лозового“ відправляє нас у державні установи, і у нас немає гарантій, що на цих фахівців з держустанов не буде тиску. Ми це розуміємо і будемо йти», — сказав директор НАБУ.

Він додав, що на його думку, у НАБУ наразі достатньо матеріалів, щоб зробити «певний висновок» у цій справі.

Раніше Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями НКРЕ через так звану формулу «Роттердам+».

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляв, що так звана формула «Роттердам+» застосовується незаконно щодо значної кількості вугілля.

Як це було:

  • У березні 2016 року Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.
  • Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою «вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну».
  • Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне «Центренерго», стали продавати електроенергію дорожче.
Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 16

+
+27
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
3 жовтня 2018, 19:16
#
Contra spem spero!
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
3 жовтня 2018, 20:15
#
Кому ущерб а кому и доход.
+
+15
allexpl
allexpl
3 жовтня 2018, 20:53
#
Понятно, значит в лучшем случае будет как с рюкзаками…
+
0
yarg
yarg
3 жовтня 2018, 20:57
#
Кто получил ущерб? как-то непонятно.
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
3 жовтня 2018, 21:44
#
Особини за межами України нічого не втратили

Тому вам хвилюватись нічого
+
+15
Ladoga
Ladoga
3 жовтня 2018, 21:22
#
Ответственность, естественно, никто за это не понесёт. Что при яныке был беспредел, что сейчас… зачем было город городить с майданами и прочим?
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
3 жовтня 2018, 21:39
#
Жесть
+
0
SergS7
SergS7
3 жовтня 2018, 22:06
#
Для того, щоб колись стало жити краще. А мародерам із нашої влади — так, вища міра покарання. За законами війни. Враховуючи пом'якшувальні обставини (асоціація, безвіз, УПЦ) смертну кару пропоную замінити на довічне ув'язнення
+
+15
Ladoga
Ladoga
3 жовтня 2018, 22:21
#
Пфф, просто поменялись: одни бандиты дали другим уйти безнаказанно, сами начали воровать, следующие этим тоже дадут уйти, опять будут мантры про папэрэдникав и считать долги. Так что майдан- для замыливания глаз, не более.
+
+30
SergS7
SergS7
4 жовтня 2018, 9:54
#
Елементарне вам питання для прикладу: 4G інтернет при попередніх бандитах був? Не було взагалі ніякого адекватного. А при теперішніх бандитах є. За 4 роки змінили 2 покоління зв'язку, швидкість передачі даних виросла в 100 разів! Тому я і пропоную замінити теперішнім мародерам смертну кару на довічне ув'язнення.
Той хто каже, що нічого не змінилось — або живе у підвалі без вікон, дверей і зв'язку з навколишнім світом, або має якийсь матеріальний інтерес писати чухню
+
0
Ladoga
Ladoga
4 жовтня 2018, 12:35
#
При чём тут частный бизнес который сам по себе пытается бежать за развитыми странами, попутно перекупая устаревшее оборудование, до правящих элит? Это как сравнить питантие при царской расее, мол оно всё экологически чистое было, без ГМО и пестцидов и современное- мол это всё так плохо. Ау, при чем тут первое ко второму? Вы настолько не в теме, что не видите взаимосвязей, и видите то что вам на уши вилами лапшу кидают и хаваете её? Если да- приятного аппетита, но мне в комменты такую дичь писать не надо.
+
0
SergS7
SergS7
4 жовтня 2018, 22:14
#
А чому мені плюсують за «дічь»? Тому що знають — попередні бандити блокували продаж ліцензій на 3G зв'язок з корупційних причин. А ви цього не знаєте, може тому, що живете десь там, в сусідній країні
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
4 жовтня 2018, 22:18
#
Я чесно кажучи не побачив покращень в обслуговуванні окрім підвищення тарифів

Ці частоти, мали бути віддані воренду безкоштовно в обмін на покращення покриття в сільській місцевості на строк 5-10 років

+
0
Ladoga
Ladoga
5 жовтня 2018, 10:43
#
Вы… не понимаете простых вещей. Ну и как вишенка на тортик, на минфина, на этом ресурсе, найдите тему последнюю про потери от схемы роттердам
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
4 жовтня 2018, 10:35
#
Луценко не даст ход этому делу раскрутиться, сейчас начнуть что-то выявлять на Сытника, проверять и т.д.
+
0
yarg
yarg
4 жовтня 2018, 22:35
#
Крутится чему? в чем факт преступления?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися