Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2018, 15:18

ЄС скоротив чорний список податкових гаваней

«Міністри фінансів ЄС домовилися у вівторок, викреслити тихоокеанський острів Палау з переліку податкових гаваней», — йдеться у повідомленні.

Міністри фінансів Євросоюзу домовились оновити свій чорний список держав з лояльним податковим законодавством, виключивши острівну державу Палау.
Фото: rbc.ua
Міністри фінансів Євросоюзу домовились оновити свій чорний список держав з лояльним податковим законодавством, виключивши острівну державу Палау. Про це пише «Укрінформ» з посиланням на Reuters.

Острів був включений до цього списоку у березні, бо його податкові правила були визнані такими, що не відповідають стандартам ЄС.

Після того, як були впроваджені відповідні зміни, міністри ЄС погодились перенести острів Палау з чорного списку до так званого «сірого» списку держав з низькими стандартами податкової прозорості, але які мають на меті стати більш прозорими, йдеться в документі ЄС.

Шість інших податкових гаваней залишаються в «чорному списку»: Намібія, Самоа, Тринідад і Тобаго та три території, що належать США — Американське Самоа, Гуам та Віргінські острови.

Чорний список ЄС був створений у грудні минулого року після виявлення широкомасштабних схем ухилення від сплати податків, якими користуються корпорації та багаті особи, щоб зменшити податкові платежі. Спочатку список включав 17 юрисдикцій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися