Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2018, 17:29

Найбезпечніший смартфон

Щоб вашу особисту інформацію неможливо було прочитати, якщо до неї отримали доступ у незаконний спосіб, її необхідно захистити від прочитання, для цих цілей використовуються різні види шифрування.

Якщо говорити про електронні пристрої, шифрування може проводитися двома методами — апаратним і програмним.

Програмне шифрування, це коли на своєму телефоні або будь-якому іншому девайсе ви використовуєте спеціальну програму, яка шифрує дані що знаходяться на ньому. А апаратне шифрування, це коли ви використовуєте пристрій, в якому встановлений спеціальний чіп. Цей чіп вміє виконувати тільки певні завдання, але справляється з ними дуже добре, в силу своєї спеціалізації.

Також для захисту від шкідливих програм використовують всім відомі антивіруси. Набагато ефективніше антивіруси працюють, якщо використовувати їх спільно з фаєрволом. Фаєрвол — своєрідний бар'єр, який перевіряє дані, що потрапляють на пристрій ззовні і не пропускає підозрілі програми, тоді як антивірус бореться з вірусом, який вже потрапив на девайс.

Розібравшись в методах захисту докладніше, можна прийти до висновку, що ні один пристрій не здатний гарантувати 100% безпеку. Але при дотриманні цілого комплексу правил, можна отримати максимальних результат. Виробники також це розуміють, тому впроваджують в свої пристрої не одну технологію, а відразу кілька заходів на різних рівнях уразливості. Одним з тих, хто може похвалитися подібним підходом є компанія BlackBerry.

Компанія постійно підтримує цей рівень і вдосконалює власну систему шифрування BlackBerry Enterprise Service (BES). Спочатку вони використовують апаратне шифрування індивідуальним кодом пристрою, який неможливо вилучити. Це говорить про те, що всі дані в пам'яті смартфона доступні тільки власнику. Якщо дістати чіп з одного пристрою і встановити в точно таке ж інше, інформація залишиться недоступною.

Варто зазначити, що кожен телефон, що працює на OS Android, має bootloader (завантажувач), який інструктує ядро ​​операційної системи для завантаження в нормальному режимі. Завантажувач BlackBerry заблокований, якщо отримати до нього доступ, операційна система пристрою стане відкритою для змін, аж до видалення і перевстановлення. Розблокувати завантажувач на смартфонах Blackberry неможливо. Це гарантує цілісність операційної системи.

Так як BlackBerry перейшли на використання в своїх смартфонах модифікованої OS Android, за рівнем безпеки Ваших даних стежить фірмовий додаток DTEK. Воно на програмному рівні перевіряє можливі вразливі місця і рекомендує виконати ряд вимог, які допоможуть досягти максимальної безпеки пристрою.

Компанія Blackberry співпрацює з найбільшими корпораціями, такими як Boeing, Jaguar Land Rover, з міністерствами оборони США та інших країн, з банкірами і фінансистами великих корпорацій. Їх пристрої воліють Ангела Меркель і Барак Обама, яким як нікому іншому необхідна безпека та конфіденційність. Тому компанія постійно перевіряє і удосконалює систему захисту на своїх пристроях.

9 простих правил для безпеки в мережі

Крім смартфонів, існує цілий набір фірмових додатків BlackBerry які зарекомендували себе як найбільш захищені. Але особливу увагу варто приділити їх месенджеру BBM. Завдяки спеціальному шифрування неможливо прослухати або перехопити дзвінки та повідомлення, що здійснюються через додаток. Також на смартфоні можна налаштувати повне шифрування email листування, використовуючи алгоритм PGP, який не дозволяє отримати доступ до інформації навіть спец. службам.

За останні 20 років, компанія BlackBerry зробили величезний крок у бік безпеки особистих даних і конфіденційності користувачів, ставши прикладом для багатьох конкурентів цієї галузі. Вони безсумнівно є лідерами у виробництві «захищених» смартфонів.

І не важливо, чим ви займаєтеся — працюєте в офісі або керуєте країною, Ваша інформація буде захищена надійно! Широкий асортимент смартфонів представлений в магазині — BlackBerry Україна. http://www.blackberry.ua/

Коментарі - 2

+
0
gastgeber
gastgeber
1 жовтня 2018, 19:24
#
Базара — нет. Сам присматривался. НО ЦЕНА!
+
0
Cez
Cez
1 жовтня 2018, 20:18
#
У меня 4 ББ было, но еще ни одного на Андроиде.
Да, цена кусается.
Но там есть, за что платить.
Особенно, если хочется клавиатурник.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися