Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2018, 13:16

Вирішення проблеми трудової міграції полягає у зростанні рівня доходів людей, — Рева

За даними Держприкордонслужби, за кордоном на постійній основі працюють 3 мільйони 200 тисяч чоловік, і це друга хвиля міграції — під час першої хвилі у 90-х роках ця цифра сягала показника в 7 мільйонів. Про це розповів Міністр соціальної політики Андрій Рева.

За даними Держприкордонслужби, за кордоном на постійній основі працюють 3 мільйони 200 тисяч чоловік, і це друга хвиля міграції — під час першої хвилі у 90-х роках ця цифра сягала показника в 7 мільйонів.
Фото: ukrinform.ua

За його словами, єдиний дієвий спосіб збереження кваліфікованих кадрів є наближення рівня доходів населення до показників тих країн, у які сьогодні українці виїжджають на заробітки.

«На сьогоднішній день, в перерахунку на гривні, українські заробітчани в Польщі у середньому отримують 19 200 гривень на місяць. Для зменшення рівня трудової міграції, як я вже неодноразово казав, середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15 000 гривень. Ми плануємо, що в цьому році середня зарплата в грудні вийде на розмір 10 000 гривень, і нам потрібно три-чотири роки щоби наша середня зарплата вийшла на потрібні показники», — пояснив міністр.

Читайте також: Держстат порахував зростання середньої зарплати

Зростанню доходів сприяє і ситуація, що склалась на ринку праці — роботодавці не мають іншого виходу, як встановлювати конкурентний розмір заробітних плат своїм працівникам.

«За даними Держкомстату рівень безробіття (за методикою розрахунку Міжнародної організації праці) почав знижуватись, а це вказує на те, що конкуренція на ринку праці знижується, і роботодавці, для того щоб утримати людей, піднімають їм зарплати — але біда в тому, що це потрібно було робити ще десять років назад, тоді би ми не отримали сьогоднішню ситуацію з відтоком кадрів. Тому Уряд робить усе можливе зі свого боку, щоби стимулювати процес зростання доходів людей. Я вважаю, що без зростання доходів людей, без надання людям можливості споживати більше і без створення попиту відсутня можливість розвитку економіки, тому доходи людей повинні рости випереджаючими темпами», — заявив Рева.

Він також зауважив, що збільшення зарплат не може спричиняти суттєвого впливу на інфляційні процеси за визначенням, оскільки таке збільшення є забезпеченим економічним ресурсом, і впливати на рівень інфляції може лише опосередковано, через зростання рівня попиту.

Як поліпшити свої доходи? Отримайте до 2% бонусу до річної ставки при розміщенні депозиту 

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 5

+
+70
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
1 жовтня 2018, 13:38
#
Підняття зп без збільшення продуктивності — це шлях до збільшення інфляції
+
+56
Fabron
Fabron
1 жовтня 2018, 13:49
#
З/п в Украине поднимают из-за инфляции, а инфляция растет из-за поднятия з/п.
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
1 жовтня 2018, 14:01
#
Коли зп піднмають по результатам інфляції — це ок
Коли намагаються обігнати інфляцію — ні

ПС: як розраховують ту саму міфічну інфляцію — краще не уточнювати
+
+15
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
1 жовтня 2018, 15:38
#
Установленная законом минималка имеет значение, потому что от неё дальше отталкиваются абсолютно все зарплаты. А «средняя» зарплата ни о чём не говорит. На бумаге она может быть и 15К и 20К Только почему то работодатели как предлагали в 2014 8К так и предлагают те же 8К, хотя цены выросли за 4 года в 2-10 раз.
+
+45
Ladoga
Ladoga
1 жовтня 2018, 17:48
#
Комментарий от знакомого предпринимателя: у него несколько магазинов небольших, и продавщицы требуют повышения зп, тем не менее, они попросту столько не могут вторговать, чтобы он хотя-бы в ноль вышел. Так что дело не всегда в хозяине, дело в покупательной способности населения. Временное решение проблемы было: оформление продавщиц как фоп2, и разницу которая шла как ЕСВ+НДФЛ он им на руки стал отдавать и торгует с 5% прибылью, это реалии г. Кривой Рог.
И также нюанс: он уже аккуратненько начал интересоваться покупкой недвиги в той же Польше, для ведения бизнеса.
И вспомнился анекдот про публичный дом, где меняли кровати, а проблема оказалась не в них.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися