Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2018, 16:29

CardService — інвестиції з прибутковістю до 20% річних в USD

Сьогодні цільове споживче кредитування залишається одним з небагатьох напрямків бізнесу в фінансовому секторі, що демонструє збалансоване співвідношення високої прибутковості, надійності і ефективності. Фінансова компанія CardService пропонує інвесторам заробляти разом з нею на цьому ринку.

Сьогодні цільове споживче кредитування залишається одним з небагатьох напрямків бізнесу в фінансовому секторі, що демонструє збалансоване співвідношення високої прибутковості, надійності і ефективності.

CardService  з 2014 року займається кредитуванням фізичних осіб на покупку товарів і послуг в різноманітних роздрібних мережах, туристичних компаніях, медичних клініках, он-лайн магазинах тощо. Кредити надаються в першу чергу постійним клієнтам, які вже продемонстрували високий рівень купівельної спроможності, і після перевірки кредитної історії клієнта. Спочатку покупцеві відкривається відносно невеликий кредитний ліміт — 5-25 тис. грн, з можливістю збільшення в подальшому до 50-100 тис. грн. Термін кредитування — 3-12 місяців. Кредитні кошти перераховуються в безготівковій формі на продавця — компанія не відправляє гроші клієнту — тим самим забезпечується цільове використання кредиту.

Використання механізму відновлюваної кредитної лінії як інструменту кредитування, відсутність необхідності у власних точках продаж і персоналі фронт-офісу, а також якісний профіль клієнтів-позичальників забезпечують дуже високу ефективність бізнес-моделі і можливість виплати інвесторам доходу вище, ніж по банківських депозитах. Компанія вже видала кредитів більш ніж на 30 млн грн і продовжує успішно збільшувати обсяги діяльності. Для кредитування покупців інтернет-магазинів компанія використовує повністю он-лайн, «paperless» технологію.

Зараз CardService співпрацює більш ніж зі 100 партнерами з обслуговування їх кредитних програм — торговельні мережі, магазини електроніки, побутової техніки та товарів для дому, автосервісні підприємства, туристичні агентства, медичні клініки, фітнес-клуби, он-лайн магазини. Профіль клієнтів-позичальників — особи із середнім і вище середнього рівнем доходів, які віддають перевагу купівлі товарів та послуг в кредит з метою рівномірного розподілу виплат в межах їх щомісячного бюджету. Серед партнерів компанії — Укрзолото, TezTour, мережа турагентств «Поїхали з нами», City.com, Tickets.ua, Mobilluck, Кий Авто, TPG, МебельОК, Brain і тд.

У серпні 2018 року рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» присвоїло компанії рейтинг позичальника інвестиційного рівня. Основними позитивними факторами для цього виступили:

1) Високий рівень власного капіталу компанії — понад 7 млн грн, При цьому практично всі зобов'язання компанії — це кошти, надані компанії засновниками і пов'язаними з ними особами.

2) Якість кредитного портфеля компанії — відносно невисокий рівень проблемної заборгованості в порівнянні з високим рівнем ефективних ставок за кредитами, що видаються компанією.

3) Прибуткова діяльність компанії — при цьому зберігається потенціал подальшого зростання прибутковості при масштабуванні кредитного портфеля.

Зараз компанія планує збільшити власний капітал з 7 до 10 млн грн і залучити до 10 млн грн від інвесторів. Всі залучені кошти використовуються компанією для збільшення оборотного капіталу і видачі кредитів клієнтам. Діяльність компанії повністю прозора і підтверджується регулярним аудитом.

CardService пропонує інвестору отримувати пасивний дохід в розмірі 14-20% річних в доларах США і 24-30% річних у гривні — при цьому повністю гарантуючи виконання зобов'язань перед інвестором своїм власним капіталом і якісним кредитним портфелем компанії.

Компанія забезпечує повну ліквідність інвестиції — вкладені кошти інвестор може за необхідністю забрати достроково, просто повідомивши компанію за 5 днів до потрібної дати.

Інвестиції залучаються в сумі від 5 000 USD і вище (або еквівалент у гривні), термін — 3, 6 або 12 місяців, а більш детально про умови і механізм вкладення коштів для юридичних і фізичних осіб інвестор може дізнатися, звернувшись безпосередньо до компанії CardService.

Джерело: Мінфін