Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 вересня 2018, 21:16

Курс у вихідні: можливі сюрпризи

На цьому тижні гривня отримала невеликий перепочинок на валютному ринку за рахунок періоду проведення компаніями податкових платежів. На фоні відносного гривневого голоду у більшості банків та завдяки продажам валюти клієнтами для покриття своїх бюджетних зобов'язань — долар на міжбанку подешевшав при продажу на 4,5 копійки — з 28,09 / 28,14 гривень до 28,07 / 28,095.

Прогноз готівкового ринку на 22-23 вересняНа цьому тижні гривня отримала невеликий перепочинок на валютному ринку за рахунок періоду проведення компаніями податкових платежів.
Фото: thekievtimes.ua

Прогноз готівкового ринку на 22-23 вересня

Як і минулого тижня — стійкого тренда в період з 17 по 21 вересня не спостерігалося, а курс на міжбанку формували дії та інтереси двох десятків найбільших гравців. Нацбанк особливо не втручався в ситуацію, оскільки значних коливань не було.

На фоні відносної стабілізації безготівкового курсу — готівковий ринок працював з вузьким спредом в режимі «з обороту». Загальний настрій цього сегмента валютного ринку був на поступове зниження котирувань по долару, а по рублю і євро — все залежало від ситуації на міжнародних ринках і перерахунку котирувань їх крос-курсів щодо долара і співвідношення гривні до долара. Спред по євровалюті знаходився у межах 25-30 копійок, а по рублю — до 0,004-0,008 гривень.

Обстановка на торгах по долару до кінця тижня залишилася майже стабільною, що врахують фінансисти при виставленні курсів в обмінниках на вихідні. По американській валюті вони будуть працювати в форматі «з обороту» з низьким спредом. По євро та рублю можливі корекції в суботу з ранку, пов'язані з нічними коливаннями цих валют на зовнішніх ринках, а також потенційною постійною ризиковістю рубля через міжнародні санкції проти РФ.

Курси валют на вихідні

Котирування готівкового долара будуть в межах: прийом 27,90-28,00 гривень, продаж 28,05- 28,15 гривень. Рівень спреда по долару в обмінних пунктах складе від 12 до 15 копійок.

Котирування євро. На вечор п'ятниці крос-курс пари євро / долар знаходився в межах 1,1747 долара за євро. Валютні ралі по євро почалися ще з четверга і закінчаться тільки на наступному тижні. ФРС США має 26 вересня оголосити своє рішення по процентній ставці, що зазвичай призводить до стрибків котирувань пари євро / долар. Тому власники обмінників можуть підкоригувати цінники по євро в суботу, якщо азіатська нічна сесія сильно змінить таке співвідношення. Але якщо особливих потрясінь не буде — власники обмінників у вихідні поставлять курси готівкового євро в межах: прийом 32,774 — 32,892 гривні і продаж 32,950 — 33,07 гривень при спреді до 30 копійок на євро.

Розраховані нами котирування можуть бути ще скориговані в межах до плюс-мінус 18 копійок на євро в залежності від індивідуальних завдань конкретного обмінника і поведінки євро на міжнародних майданчиках.

Котирування по російському рублю. Фінансисти продовжать використовувати тактику попередніх днів для мінімізації своїх ризиків по рублю і виставлятимуть курс прийому рубля нижчим за котирування купівлі міжбанку при збереженні рівня продажу в обмінниках в межах ціни продажу безготівкового рубля на п'ятничних торгах.

Котирування рубля в вихідні будуть наступними: прийом за 1 рубль — на рівні 0,418-0,420 гривень та продаж 0,421 — 0,422.

Розраховані «Мінфіном» курси рубля можуть ще мати додаткове відхилення у межах до плюс-мінус 0,005-0,008 гривень на рублі в залежності від завдань даної точки обміну валют.

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 вересня 2018, 11:41
#
Будет все тихо и спокойно, валюты полно, спроса особо нет.
Потому сюрпризов на выходных не будет!
+
0
kozyrev
kozyrev
22 вересня 2018, 12:21
#
Ну ни скажите, в чем они правы — в том что на азиатской сессии по евро все очень этой ночью активно было.Так что если в пятницу пробивал 1,18 порог доллара за евро, то сейчас вижу 1,1749 и вниз смотрит явно. Так что все это уже наши менялы в обменках с утра на субботу курс выставляя отразили. Тут они правильно все написали.А по доллару они сразу говорили коридор покупки продажи в 27,90-28,15 гривен, тоже все в тему. По рублю вообще разнобой полный идет, как они и писали — кто в лес, кто по дрова… разброс котировок из-за рисков валютных очень большой.
+
0
kozyrev
kozyrev
22 вересня 2018, 12:23
#
Я бы сейчас не держал бы евро и рубль — есть большие риски скачков, особенно перед ФРС, доллар вроде бы как по стабильнее пока…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися