Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2018, 17:01

Як ФОП обійтися без чекової книжки та щоденних походів до банку

Розповідаємо про зручність бізнес-карти

Мале підприємництво в Україні не збавляє обертів. Кількість зареєстрованих ФОП зростає в геометричній прогресії. Важливим пунктом у списку must для запуску власної справи, йде вибір банку, через який буде проходити розрахунково-касове обслуговування (РКО).

Класична схема виглядає так. Підприємець приходить до банку, де разом з менеджером обирає тарифний пакет на РКО, який відповідає його бізнес-моделі, і відкриває поточний рахунок.

Процедура оформлення проходить в один день, з документів клієнт приносить тільки паспорт та ІПН (якщо ФОП працює з печаткою, то знадобиться надати її зразок). Решта необхідних довідок або виписок, банк може самостійно запитати з офіційних джерел, таких як Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Ключ до бізнес-рахунку 24/7

На етапі відкриття рахунку особливих розбіжностей між пропозиціями банків немає. Як кажуть, найцікавіше, починається потім. Мікропідприємництво в Україні (та сама база ФОП) охоплює, як правило, сферу роздрібної торгівлі або надання послуг. Наприклад, квіткові кіоски, вуличні кав'ярні, продуктові точки і т.п. Щодня такий підприємець здійснює ряд платежів (закупівля товару, витратних матеріалів і т.д.), а також стикається з потребою вносити або знімати з поточного рахунку готівкові кошти.

Банківський продукт, з яким підприємець зручно і швидко зробить все зазначені дії, — це бізнес-карта від Альфа-Банку Україна. Підприємець отримує її за бажанням при відкритті рахунку на РКО.

Бізнес-карта — банківська карта, що випускається в рамках рахунку з розрахунково-касового обслуговування. Бізнес-карта — це ключ до поточного рахунку доступний 24/7.

«Бізнес карта — оптимальний інструмент для ФОП, щоб швидко і зручно розпоряджатися своїми коштами. Функціонал бізнес-карти фактично нічим не відрізняється від звичайного дебетового або кредитного «пластику». З її допомогою виконуються будь-які онлайн-оплати на території України, оплати у торгових точках, переказ коштів на інші рахунки, і найголовніше, з бізнес-картою набагато простіше і зручніше знімати готівку з рахунку або ж поповнювати рахунок», — коментує Артем Римар, відповідальний за розвиток транзакційних продуктів для малого і середнього бізнесу Альфа-Банку Україна.

Останній пункт дуже важливий. Припустимо, ви власник кількох торговельних точок і щодня на кожній з них формується сума виручки, яка вноситься на рахунок ФОП. Або ж ситуація, коли вам необхідна готівка, щоб здійснити оплату.

В обох випадках без бізнес-карти підприємець йде у відділення банку, щоб через касу здійснити необхідну дію. Погодьтеся, такі щоденні «походи» — це додаткові фінансові витрати і час, витрачений на шкоду своєму бізнесу.

Ще варіант — відкривати додаткову корпоративну платіжну карту або ж постійно переводити гроші на особисту картку і вже потім знімати готівку в банкоматі.

Бізнес-карта від Альфа-Банку Україна — це платіжна, бізнесова і корпоративна карта в одній особі. З нею всі операції з готівкою доступні через банкомати. Зняти або внести кошти можна в банкоматах Альфа-Банку Україна (в тому числі можна скористатися АТМ у зоні 24/7) у зручний для вас час. Поповнення рахунку через банкомат з функцією прийому готівки (cash-in) буде безкоштовним на відміну від операції через касу, за яку банк візьме комісію.

Всі в онлайн і кожному співробітнику по карті

«Якщо повернутися до переліку щоденних турбот нашого малого підприємця, то важливим буде вказати ще одну опцію бізнес-карти — випуск додаткових карт, — продовжив Артем Римар. — Наприклад, в його підпорядкуванні кілька найманих робітників, які беруть участь у закупівлях товару або ж виконують логістичні, експедиційні завдання і теж стикаються з оплатами. Для них можна випустити додаткові карти, прив'язані до поточного рахунку. Підприємець-власник рахунку встановлює на кожній такій карті денні ліміти, в рамках яких робітники можуть робити ті чи інші оплати. При чому при перевірці рахунку працівник бачить тільки залишок у межах свого ліміту».

Використання бізнес-карти позбавляє від необхідності йти до відділення банку і витрачати час на обслуговування в касі. Фізична присутність в банку знадобитися тільки в момент відкриття рахунку. Надалі всі питання вирішуються онлайн і через мережу банкоматів при знятті готівки або поповненні рахунку готівкою.

Альфа-Банк Україна пропонує два варіанти бізнес-карти при оформленні договору на РКО:

— карта з магнітною смугою. Випуск безкоштовний. Підійде для тих, хто переважно має справу з готівкою;

— карта з чіпом. Вартість випуску 300 грн строком на 3 роки. Варіант для тих, хто вважає за краще онлайн-транзакції.

Коментарі - 4

+
+12
Qwerty1999
Qwerty1999
14 вересня 2018, 21:07
#
Хотя бы один раз написали о том, как гражданам Украины обойтись без Альфа-банка — могу
сто гривен презентовать за такой материал…
+
0
Anko
Anko
16 вересня 2018, 0:12
#
В Приватбанке аналогичный сервис. Кстати очень удобно давать клиентам на оплату номер карты-ключа, большинство покупателей платит через один сервисов Привата и им через номер карты, без ввода полных реквизитов, платить наиболее удобно (минус только один — пополнить карту-ключ по номеру можно только через Приватбанк).
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 вересня 2018, 0:26
#
Всё достаточно честно…

Клиенты Приватбанка оплачивают по упрощённой процедуре (по номеру карты-ключа).
Клиенты других банков оплачивают по полным реквизитам.
+
0
Андрей Кул
Андрей Кул
17 вересня 2018, 14:36
#
Обыкновенная корпоративная карта. Предлагает каждый банк для своих бизнес клиентов. Такой сервис существует уже не первый год
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися