Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2018, 15:58

Кредобанк став лідером ринку за обсягом розміщення власних облігацій у 2018 році

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала звіт про розміщення облігацій Кредобанку на суму 250 мільйонів гривень. Подані у звіті результати підтвердили, що обсяг розміщення власних облігацій банку станом на вересень 2018 року став найбільшим на ринку України, а ефективна ставка облігацій виявилася нижчою за облігації внутрішньої державної позики.

В результаті розміщення облігації банку були придбані Європейським Фондом Південно-Східної Європи (EFSE), який у липні надав Кредобанку фінансування в українській гривні, еквівалентне 10 мільйонам євро. Фінансування включало інвестицію в 250 мільйонів гривень (еквівалент 8,2 мільйона євро) у придбання емітованих банком місцевих облігацій, що стало найбільшою інвестицією в недержавні облігації в Україні у 2018 році.

«Ми в Кредобанку задоволені результатом розміщення облігацій, оскільки банку вдалося розмістити найбільший обсяг власних облігацій в Україні із максимально низькою дохідністю. Це стало можливим завдяки співпраці з фондом EFSE, який таким чином надав банку цільове фондування для розширення можливостей фінансування нашого ключового сегменту малих та середніх підприємств та пропозиції довгострокових коштів у національній валюті», – говорить Голова Правління Кредобанку Ґжеґож Шатковскі.

5-річні облігації Кредобанку на загальну суму 500 мільйонів гривень були зареєстровані Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку в листопаді 2017 року. Облігації були емітовані двома рівними серіями обсягом 250 мільйонів гривень кожна. Публічне розміщення облігацій серії А розпочалося в грудні 2017 року. Пізніше, в січні 2018 року, почалось розміщення бондів серії В, яке було повністю придбане EFSE у липні 2018 року. Облігації може придбати будь-яка фізична чи юридична особа, номінальна вартість однієї облігації складає 1000 гривень. Кредобанк використає кошти, отримані від емісії облігацій, на фінансування малих та середніх підприємств.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися