Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2018, 14:22

АМКУ оштрафував закарпатський «Котнар» майже на мільйон

Українська компанія «Котнар-М» повинна заплатити 978 400 штрафу за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Про це пише «Дело» з посиланням на АМКУ.

Українська компанія «Котнар-М» повинна заплатити 978 400 штрафу за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
Фото: delo.ua

Як повідомляється, виробник відомого лікеру, ірландська компанія «R & A Bailey & Co», поскаржився в АМКУ на компанію «Котнар-М» за недобросовісну конкуренцію.

У ірландській компанії стверджують, що виробник вин Cotnar без дозволу використав назви та етикетки для лікерів власного виробництва O'Dailys, що імітують оформлення етикеток лікерів ТМ «Baileys». До речі, O'Dailys вже знятий з виробництва.

Також ірландський виробник поскаржився на те, що «Котнар-М» поширює неправдиву інформацію про походження лікеру O'Dailys Original.

АМКУ направило в «Котнар-М» три вимоги про надання інформації з цього питання. Виноробна компанія відповіла лише на третій запит, і навіть в ньому подала інформацію не в повному обсязі.

У зв'язку з цим АМКУ наклав на «Котнар-М» штраф — 298,4 тис. грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Також в рамках цієї справи «Котнар-М» надала АМКУ неіснуючу копію заочного рішення Берегівського райсуду Закарпатської області.

У «вирішенні» зазначається, що в минулому році до суду звертався художник Михайло Бонь із заявою про порушення компанією R&A Bailey&Co авторського права. Нібито суд зобов'язав ірландську компанію виплатити художнику 583 грн за незаконне використання його картин на етикетці лікерів Baileys. У «вирішенні» також зазначено, що права на ці картини передані «Котнар-М».

Виявилося, що дане «рішення» суду відсутнє в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В результаті «Котнар-М» оштрафували на 680 тис. грн. Також АМКУ подав заяву в правоохоронні органи за підробку українською компанією рішення суду.

Коментарі - 1

+
+16
OutofLaw
OutofLaw
11 вересня 2018, 14:52
#
Кстати очень неплохого качества у них вина…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися