Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2018, 13:39

Гройсман проти відкриття земельного ринку для всіх

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час форуму Реанімаційного пакету реформ «Повна мобілізація: спільний план дій», повідомляє Укрінформ.

Варто дозволити українцям продавати та купувати землю один в одного в зафіксованому розмірі, водночас земля не повинна потрапити у руки великих агрохолдингів.
Фото: 20minut.ua
Варто дозволити українцям продавати та купувати землю один в одного в зафіксованому розмірі, водночас земля не повинна потрапити у руки великих агрохолдингів.

«Я категорично проти відкриття ринку земель усього для усіх і на всі сторони. От я проти і це моя позиція, як громадянина України. Це для мене є принциповим питанням. Вважаю, що треба дати можливості українцям один у одного купувати землю в обмеженій кількості і для відповідного фахового використання», — сказав Гройсман.

На його переконання, найоптимальнішу модель земельних відносин можна підібрати.

«Я вважаю, що земля — це дуже серйозний наш національний актив. І тут треба підходити дуже виважено. Я розумію, що ліберальний підхід і треба все відкрити, але, повірте, не все те золото, що блищить», — додав прем'єр-міністр.

Гройсман запевнив, що уряд готовий до відкритої дискусії стосовно проведення земельної реформи.

Коментарі - 4

+
+44
AleksandrBank
AleksandrBank
11 вересня 2018, 13:52
#
Земли уже у избранных Агрохолдингов, за копейки берется у граждан.
Почему бы не дать механизм выбирать сдавать в аренду своим или западу.
Банки же уживаются по депозитам и клиентам
+
+18
laa1999
laa1999
11 вересня 2018, 14:37
#
Вы такой смешной, сравнили банки и агрохолдинги… Есть вокруг тебя паи принадлежат какому-то агрохолдингу, другому ты свой пай не сдашь. Так как твой оторванный маленький участок никому не нужен. И агрохолдинг контролирующий этот район — прекрасно об этом знает. Поэтому не возможен свободный рынок земли по определению. Кстати, агрохолдингам, нравится нынешняя ситуация, из-за низкой стоимости пая, у них высокая доходность.
+
+14
Alex Axel
Alex Axel
11 вересня 2018, 14:40
#
Ждут пока все кто паи получал умрут, а их наследники не будут тратить деньги на наследование тк выхлоп от аренды мизер и землю и так забрать можно будет
+
+3
Цой Жив
Цой Жив
11 вересня 2018, 15:04
#
На підтвердження ваших слів — е-декларації. Там можна зустріти цікавих персонажів (місцевий депутат і агробарон за сумісництвом). В нього вже є декілька десятків паїв, отриманих у спадок, + за звітний рік ще успадкував до 10 паїв. А лохторат тим часом жваво галасує за мораторій… І тільки скажи кому, що мораторій — то разводняк, так на тебе так накинуться…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися