Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2018, 10:04

Українські виробники алкоголю вирішили замінити назву «коньяк»

Українські виробники відреагували на критику про порушення Угоди про асоціацію з ЄС в положеннях профільного наказу Мінагрополітики. Про це повідомляють «Українські новини».

Українські виробники відреагували на критику про порушення Угоди про асоціацію з ЄС в положеннях профільного наказу Мінагрополітики.
Фото: podrobnosti.ua

Представники ключових компаній-виробників коньяку стверджують, що вже почали роботу над створенням і введенням в обіг нової назви, яка має замінити «коньяк України».

Відмова від останньої назви з 2026 року є одним із зобов'язань України відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

Раніше, в статті «ЕП» йшлося про оновлені Правила виробництва коньяків України, які викликали занепокоєння ЄС. Зокрема, в ЄС звернули увагу, що за цим документом, що в уряді допускають можливість використання назви «коньяк» для української продукції після 2025 року.

В Мінагро заперечують такий намір, пояснюючи, що планують змінити власний наказ згодом, коли буде обрано назву на заміну терміна «коньяк».

У листі-коментарі по даній проблемі виробники коньяку запевнили, що виконають вимогу Угоди про зміну назви.

«Яку б назву в майбутньому не мав „коньяк України“ як національний продукт, він повинен містити в собі вітчизняну сировину, як у всіх виноробних країнах світу, в тому числі і в країнах Євросоюзу», — йдеться в коментарі галузевої асоціації.

Там також послалися на норму про те, що при реєстрації нової назви коньяку як «географічного зазначення» зміст української сировини в ньому має бути не менше 85%.

Коментарі - 1

+
0
81431082
81431082
10 вересня 2018, 10:36
#
Ждем надписи Апеласьон Шабо Контроль :-
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися