Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2018, 16:53

Нафтогаз візьме участь у тристоронніх переговорах про транзит газу

НАК «Нафтогаз України» планує взяти участь у тристоронніх газових переговорах, що, як очікується, пройдуть до кінця вересня. Про це повідомила прес-секретар Нафтогазу Олена Осмоловська, пише Укрінформ.

НАК «Нафтогаз України» планує взяти участь у тристоронніх газових переговорах, що, як очікується, пройдуть до кінця вересня.
Фото: delo.ua

Як повідомлялося у ЗМІ, у Міненерго РФ надійшла письмова пропозиція від керівника відділу по внутрішніх енергетичних ринках генерального директорату з енергетики Єврокомісії Клауса-Дітера Борхардта провести дві консультації на експертному рівні з питання транзиту російського газу через територію України.

Пропоновані дати першої зустрічі — 12 або 13 вересня, другої — 26 вересня. Питання проведення консультацій на рівні експертів опрацьовується в Міненерго. Склад і місце проведення зустрічей буде оголошено пізніше.

17 липня в Берліні відбувся перший раунд консультацій у форматі Україна-Європейський Союз-Росія щодо транзиту газу після 2019 року. Всі три сторони охарактеризували цю зустріч як «достатньо успішну».

«Українська і російська сторони визнали необхідність нових типів контрактів», – заявив віце-президент Єврокомісії з питань енергетики Марош Шефчович.

Голова Міненерго РФ Олександр Новак у свою чергу зазначив, що в період найближчих 5-10 років обсяги поставок газу європейським споживачам збільшаться на 10-15%. «Ці додаткові обсяги обговорювалися як один з можливих джерел завантаження газотранспортної системи України», – наглосив він.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 6

+
0
OutofLaw
OutofLaw
6 вересня 2018, 17:27
#
Отдайте уже германии контроль над гтс и проблема решена будет…
+
+11
yarg
yarg
6 вересня 2018, 17:40
#
А типа немцы дураки его брать? мы его пытаемся кому-то сдать уже лет 10…
+
0
OutofLaw
OutofLaw
6 вересня 2018, 18:36
#
Зайберт недавно намекнул что германия не прочь прикупить полностью или частично гтс тем более стоимость ее уже намного ниже что была ранее… так что сначала пусть сделают предложение а далее будет видно
+
+38
yarg
yarg
6 вересня 2018, 19:36
#
Гтс, она как невинность у 30-летней девицы. Давно перезрела, приносит хлопоты, но избавится страшно. А пора. Пора было еще 10 лет назад.
+
0
shket
shket
8 вересня 2018, 12:39
#
А что Нафтогаз там делать будет?
+
+15
yarg
yarg
8 вересня 2018, 14:31
#
Работать. Он крупнейший транзитер газа и один из крупнейших в Европе покупателей.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися