Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2018, 11:28

Ціни на квартири в гривневому еквіваленті підвищилися на 4,7%

У порівнянні з липнем, у серпні середня вартість житла в споруджуваних київських об'єктах комфорт-класу комплексної забудови формату «місто в місті» підвищилася на 4,7% і склала 20 186 грн/м2. Про це йдеться в аналітичному огляді міні-міста SVITLO PARK.

У порівнянні з липнем, у серпні середня вартість житла в споруджуваних київських об'єктах комфорт-класу комплексної забудови формату «місто в місті» підвищилася на 4,7% і склала 20 186 грн/м2.
Фото: antikor.com.ua

За словами начальника відділу продажів Олександра Панфілова, в більшості споруджуваних ЖК формату «місто в місті» в минулому місяці відзначено збільшення гривневих цін від 0,7% до 17,1%.

«Нестабільність національної валюти і жорстка прив'язка первинного ринку до курсу американського долара стали основними факторами перегляду цін в 5 об'єктах, в яких ціни зросли від 7,2% до 17,1%», — вважає Панфілов.

При цьому, за словами експерта, в деяких житлових комплексах збільшення гривневих цін відбулося в зв'язку з тим, що курс національної валюти порівняно з доларом США знизився на 10%.

Панфілов також повідомив, що в 3 об'єктах спостерігалося планове підвищення вартості житла у зв'язку з новим циклом триваючого будівництва: зміна ціни в таких житлових плексах склала від 0,7% до 1,4%.

На його думку, у зв'язку з нестабільністю національної валюти, вартість житла в гривневому еквіваленті продовжить зростати.

«Ми не виключаємо, що в частині ЖК формату „місто в місті“ у вересні відбудуться істотні цінові зміни в гривневому еквіваленті, які будуть наслідком нестабільності гривні», — говорить він.

Панфілов підсумував, що у вересні-жовтні рівень «доларових» цін також може зрости до 5% через те, що забудовники свої гривневі цінники можуть переписати з розрахунку до 29 грн за долар США.

Коментарі - 2

+
+15
Lamo
Lamo
6 вересня 2018, 12:55
#
КГС как всегда — сплошная манипуляция и оправдание своей жадности…
В других своих высказываниях повышение стоимости оправдывают «25% увеличением» себестоимости строительства, хотя знающие люди утверждают что стоимость материалов наоборот снизилась, а рабочим зп на 25% никто не повышал за последний год. Мистика какая-то прямо…
Если сейчас по их данным гривна просела на 10%, то они весной разве снизили стоимость объектов когда гривна на 10% укрепилась?
+
0
seaman
seaman
7 вересня 2018, 14:09
#
С какой радости цена поднялась, там что то кроме фундамента построили уже?
А из нашего окна
Превосходный вид на ТЭЦ,
Превосходный вид на ТЭЦ,
Превосходный вид на ТЭЦ.
Вечерами иго-го,
По утрам такой 3,14***!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися