Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2018, 12:58

Будинки і дачі українців «амністують»

В Україні буде запущена «будівельна амністія» для так званих об'єктів незначного класу наслідків (СС1). До цієї категорії відноситься, перш за все, приватна забудова — житлові будинки, дачі, гаражі та ін.

В Україні буде запущена
bti-zp.com.ua

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Мінрегіонбуду Геннадій Зубко.

За його словами, кожне п'яте звернення в ДАБІ зараз стосується саме ситуацій, пов'язаних з будівельною амністією. Багато громадян домагалися прийняття відомством цього рішення, — стверджує Зубко.

За його словами, вже на днях Мін'юст повинен опублікувати наказ Мінрегіону про порядок обстеження та введення в експлуатацію таких об'єктів. В першу чергу норми нового документа стосуються приватних домовласників, які раніше не встигли зареєструвати документи на свої будинки, дачі чи присадибні будиночки та гаражі, побудовані до 2015 року і мають площу не більше 300 кв.м.

«Ми подовжуємо терміни введення в експлуатацію таких будівель», — написав Зубко.

Він обіцяє, що порядок обстеження та введення в експлуатацію таких будівель буде дуже простим і не потребує від українців додаткових довідок і документів.

«Головне, щоб об'єкт відповідав цільовому призначенню земельної ділянки, будівельним нормам та пройшов технічну інвентаризацію.

Орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов'язаний ввести об'єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подачі заяви.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися