Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2018, 9:56

ДФС: Надходження від митних платежів зросли на 23%

З початку старту боротьби з контрабандою надходження митних платежів зросли на 23%. Про це повідомила прес-служба ДФС з посиланням на в.о. глави Мирослава Продана.

З початку старту боротьби з контрабандою надходження митних платежів зросли на 23%.
Фото: ckp.in.ua

За його словами, за час реалізації експериментального проекту щодо створення умов для запобігання ухиленню від сплати митних платежів — з 21 червня по 20 серпня — до держбюджету перераховано понад 66,7 мільярда гривень митних платежів.

Продан зазначив, що в порівнянні з відповідним періодом минулого року фактичні надходження зросли на більш ніж 23%, або 12,6 мільярда гривень.

Крім того, за його словами, тільки в серпні до державного бюджету (станом на 27 число) перераховано понад 27,1 млрд грн митних платежів. Виконання графіка надходжень платежів становить 103,6%.

«Ми бачимо стійку тенденцію щомісячного зростання митних надходжень. Так, в порівнянні з торішніми показниками в червні надходження митних платежів зросли на 2,2 млрд грн, в липні — на 5,9 млрд грн. Надходження серпня від митниць сьогодні на 6,4 млрд грн перевищують минулорічні і на 5,6 млрд грн — червня-липня 2018 року», — додав Продан.

Також він уточнив, що в серпні середньоденні надходження митних платежів зросли до 1 млрд 508 млн грн. Це на 59 млн грн перевищує середньоденний показник липня поточного року і на більш 180 млн грн більше, ніж у червні цього року.

Глава ДФС підкреслив, що боротьба з контрабандою продовжиться.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися