Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2018, 10:08

У Києві — з собаками, в Дніпрі — з дітьми. Кому в Україні не здають квартири

Зняти квартиру в Україні не завжди так просто, як здається на перший погляд. Навіть при наявності грошей.

Винайняти квартиру в Україні не завжди так просто, як здається на перший погляд
forumdaily.com

Редакція порталу Domik.ua  провела інтерв'ювання серед професійних ріелторів, і дізналася, кому власники житла готові його здавати, а кого не пускають і на поріг.

Як з'ясувалося, більшість господарів відмовляють в оренді житла сім'ям з дітьми дошкільного віку та домашніми тваринами. Експерти пояснюють — власники квартир хвилюються за збереження свого майна і тому ставлять такі «фільтри».

Цікаво, що вимоги до потенційних постояльців варіюються в залежності від регіону. Наприклад, орендарі з домашніми улюбленцями не в пошані у господарів в Києві, Вінниці, Львові, Одесі, Харкові, Запоріжжі, Рівному, Чернігові, Ужгороді та ін. Там число відмов таким орендарям перевищує 50%.

При цьому найбільше ризикують отримати відмову ті, хто хоче проживати з котами або собаками агресивних порід. Орендодавці побоюються, що дорогі меблі та предмети інтер'єру можуть бути пошкоджені.

А ось у Дніпрі, Житомирі, Сумах, Луцьку та Тернополі власники квартир частіше відмовляють в оренді сім'ям з дітьми дошкільного віку. Господарі вважають, що дитина до семи років може завдати інтер'єру більших збитків, ніж домашня тварина.

Експерти резюмували, що в Полтаві та Чернівцях 50% орендодавців не хочуть здавати житлову нерухомість орендарям з тваринами, а 50% — з дітьми. Додамо, що орендарям з домашніми улюбленцями і маленькими дітьми, звичайно ж, зрештою вдається знайти квартиру, але, не виключено, що за «чинники ризику» доведеться доплачувати до 20% від початкової ціни.

Коментарі - 5

+
0
Maleficarum
Maleficarum
29 серпня 2018, 14:11
#
По Киеву- инфа в статье достоверная. Есть такое дело.
+
0
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
29 серпня 2018, 15:40
#
Переняли у американцев моду на домашних питомцев, только жилищные условия у нас разные.
+
+12
spekulant
spekulant
29 серпня 2018, 16:36
#
Щас вообще снимают квартиру по дороже с мебелью, техникой, чтоб заехать на месяц другой вывезут всё, вынесут всё. Сами они с какого нибудь хутора.И судись с ними сколько хочешь.
+
+13
Andrey M
Andrey M
29 серпня 2018, 18:40
#
Я вам сочуствую, такая вера в людей:)
+
+13
dfdfdf
dfdfdf
30 серпня 2018, 16:08
#
Для суда надо хотя бы договор было заключить.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися