Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2018, 9:39

Дороговказ для інвестора: головні події тижня

Американський ринок ставить все нові рекорди. У п'ятницю S&P 500 закрився на новій висоті — 2,874.69. Всі основні індекси закінчили тиждень підвищенням: S&P 500 зростання за тиждень (+ 0.86%), Dow Jones (+ 0.47%) та Nasdaq (+ 1.66%), — пише у своєму блозі в НВ фінансист Іван Компан.

Американський ринок ставить нові рекорди
betafinance.ru

Він зазначив, що на економічному симпозіумі в Jackson Hoel голова ФРС Джером Пауелл досить ясно дав зрозуміти, що центральний банк продовжить поступово підвищувати ставки, але без будь-яких агресивних рухів. Також він заявив, що інфляція доки не є проблемою. Але додав, що, якщо зміцнення ринку праці і швидке зростання доходів триватимуть, то ФРС зробить все «можливе і неможливе» для нормалізації ситуації.

Він задається питанням: чи охолодять запал інвесторів новини з Китаю. Зростання прибутку китайських індустріальних компаній сповільнюється вже третій місяць поспіль. У липні зростання склало 16.2%, в порівнянні з 20% в червні. Ще одне наочне підтвердження того, до чого ведуть торговельні війни.

І називає наступні маячки для інвесторів:

  • Вересневі ф'ючерси на WTI зросли і торгуються на рівні $68.46, за барель.
  • Дохідність 10-річних US Treasuries сьогодні на рівні 2.82%, а дворічних — 2.63%.
  • Після виступу Пауелла U.S. dollarindex, що вимірює силу американської валюти відносно кошика з шести основних світових валют, знизився на (-0.5%), до позначки 95.06. — Пара EUR/USD торгується на рівні 1.1606.
  • Ослаблий долар трохи допоміг металам. Ф'ючерси на золото торгуються на рівні $ 1,211.5, за унцію.

За словами Івана Компана, на цьому тижні найважливішими економічними новинами стануть:

  • оприлюднення другої оцінки ВВП за другий квартал. Аналітики очікують, що зростання складе 4%, трохи нижче, ніж первісна оцінка на рівні 4.1%.
  • оприлюднення даних з «базового» PCE індексу, який ФРС вважає за краще використовувати в якості індикатора інфляції. Очікується, що в липні зростання цін складе 2.3%, в порівнянні з попереднім роком.
  • На корпоративному фронті результати продовжать оголошувати роздрібні оператори, зокрема Best Buy, Tiffany, PVH, Kroger, Dollar General, Dollar Tree, and Ulкta Beauty.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися