Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2018, 18:22

Вітренко не вважає «дикою» премію в 46,3 мільйонів доларів для співробітників Нафтогазу

Головний комерційний директор національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що не вважає «дикою» премію, виплачену наглядовою радою НАК у розмірі 46,3 млн доларів співробітникам компанії за перемогу в Стокгольмському арбітражі, пише Уніан.

Головний комерційний директор національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що не вважає «дикою» премію, виплачену наглядовою радою НАК у розмірі 46,3 млн доларів співробітникам компанії за перемогу в Стокгольмському арбітражі
Фото: pixabay.com

«Ця премія — 1% від фінансового результату. Я особисто не визначав собі премію, але я не вважаю, що 1% від результату, який наша команда заробила для воюючої країни, — це якийсь «дикий» відсоток. 1% — це з цілих відсотків найменший», — заявив Вітренко.

Читайте також: ЗМІ назвали співробітників «Нафтогазу», які отримали скандальні премії

Він додав, що в бізнесі, нормальний стандартний відсоток премії становить 10% від фінансового результату, а іноді — 20-30%.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» вирішив виплатити своїм співробітникам премії в 46,3 мільйонів доларів. Це було пов'язано з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді по транзитному контракту, за рішенням якого «Газпром» повинен виплатити «Нафтогазу» 4,6 мільярда доларів.

Пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що направив до наглядової ради НАК «Нафтогаз» лист з вимогою пояснити призначення великих премій працівникам підприємства.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
+85
rredrred
rredrred
27 серпня 2018, 19:20
#
Даже по его логике, их дополнительно надо оштрафовать там же в суде за проигрыщ на 2,5 млрд дол. а то как то только в одну сторону выгодную себе считают
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
28 серпня 2018, 9:21
#
Я за ПРЕМИИ только после получения Украиной денег. (как минимум пока должны выплачиваться с этого 1% только 20-30%, остальная часть потом при получении Украиной денег).

Да, нужно депремировать, те кто заводит Предприятия в убытки, вот только руководство Ощада, УкрПочты, ОПЗ и т.д. будут до конца жизни должны Украине.
+
0
Andrey DNK
Andrey DNK
28 серпня 2018, 10:27
#
Какой молодец, те цифры которые идут в плюс озвучил, только умалчивает от двух «мелочах»: итоговая сумма не 4,6, а 2,56 млрд (так как рассматривалось два арбитража, которые связаны) и еще миллионов 20 евро… конторе, которая по сути и вела дело в арбитраже и выиграла.
«1% от финансового результата» когда этот результат только на бумаге и не является итоговым, то классно о нем говорить…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися