Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2018, 13:16

Розмір платежів за газ для одержувачів субсидій не зміниться — Розенко

Для одержувачів субсидій розмір платежів за газ і житлово-комунальні послуги не зміниться. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає Урядовий портал.

Для одержувачів субсидій розмір платежів за газ і житлово-комунальні послуги не зміниться.
Павло Розенко/Фото: naiu.org.ua

«Ймовірний перерахунок ціни на газ на отримувачах субсидій жодним чином не позначиться, тому що вони платять і платитимуть фіксовану суму. Ті люди, які будуть відчувати, що вони не в змозі самостійно повністю платити за житлово-комунальні послуги або газ, мають звернутися до управління соцзахисту і оформити субсидію», — сказав він.

Павло Розенко наголосив, що будь-яке рішення щодо зміни ціни на газ має прийматися після внесення змін до нової системи субсидій.

«Ці зміни, які відбулися у системі субсидій, мають бути відкориговані. Лише після виправлення ситуації у системі субсидій, коли будуть зняті ті проблеми, які турбують сьогодні громадян, можна розглядати питання про зміну ціни на газ. Є відповідні доручення і урядового комітету, який я очолюю, і прем’єр-міністра, і я сподіваюся, що найближчим часом Мінсоцполітики виконає їх і до системи субсидій будуть внесені необхідні корективи», — підкреслив він.

За його словами, необхідно удосконалювати систему субсидій, посилювати адресність і робити постійну верифікацію.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою з 1 жовтня 2018 року скасовуються пільги і субсидії тим споживачам, які не встановили лічильники газу.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися