Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 серпня 2018, 16:57

Facebook планує витіснити банки за допомогою блокчейн — ЗМІ

Недавні переговори Facebook з крипто-проектом Stellar про свою активність в блокчейн-напрямку натякає на те, що соціальний медіа-гігант міг би «побитися» з Wall Street. Про це пише investgazeta.ua.

Недавні переговори Facebook з крипто-проектом Stellar про свою активність в блокчейн-напрямку натякає на те, що соціальний медіа-гігант міг би «побитися» з Wall Street.
Фото: investgazeta.ua

Як повідомляється, Facebook веде переговори з декількома крипто-проектами в рамках дослідження способів використання технології блокчейн.

В останні місяці блокчейн-група Facebook, очолювана колишнім керівником PayPal Девідом Маркусом, зустрілася з компанією-розробником платіжних технологій.

Хоча переговори проходили на ранньому етапі, і немає ніяких ознак того, що вони приведуть до партнерства, але вони можуть пролити світло на амбіції Facebook в сфері фінансів і «битися» з великими банками.

Наприклад, якщо Facebook хоче конкурувати з платіжними системами великих банків, він може використовувати блокчейн-технологію, сказало джерело, знайоме з переговорами соцмережі зі Stellar.

Швидкість блокчейн мережі в порівнянні з традиційними фінансовими системами є однією з основних переваг популярної технології.

В аналітичній записці JPMorgan йдеться, що транзакція в мережі Ripple займає чотири секунди проти трьох-п'яти днів для традиційних банківських систем при обробці транзакції.

Facebook вже, схоже, робить інші кроки для того, щоб зайти на банківський ринок, розглядаючи можливість показувати користувачам баланси на банківському рахунку або попереджати про шахрайство.

У Stellar розповіли, що для Facebook буде мати сенс реєструвати платіжні операції на розподіленому реєстрі, такому як Stellar.

Потім інші торговці могли підключитися до цього реєстру, заснованому на Stellar. Така платформа може конкурувати з мережею платежів Swift, яка з'єднує банки і дозволяє здійснювати грошові перекази.

«Вони висмикнуть килимок з-під банків», — сказало джерело. — «Вони можуть створити банк швидше, ніж банк може побудувати соціальну мережу».

Коментарі - 2

+
0
Володимир Нєтряпко
Володимир Нєтряпко
15 серпня 2018, 17:22
#
И клиенты через день будут с удивлением читать: «в сети Facebook произошел масштабный сбой»!
+
0
Володимир Нєтряпко
Володимир Нєтряпко
15 серпня 2018, 17:27
#
Даже сегодня
http://www.unn.com.ua/uk/news/1747050-zbiy-u-facebook-zachipaye-use-bilshe-koristuvachiv
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися