Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 серпня 2018, 14:07

Автоломбард — як отримати кредит під заставу авто в Україні

Ситуація на кредитному ринку України залишається складною — отримати кредит в банку вдається далеко не всім. Та й процедура видачі коштів нерідко складна і забирає багато часу. Тим часом, потреба в «термінових» грошах час від часу виникає практично у всіх українців. Особливо часто від складнощів з отриманням швидкого фінансування страждає малий бізнес. Адже гроші потрібні підприємцям, щоб робити гроші — через дефіцит коштів нерідко зриваються вигідні угоди.

Оформити заявку на кредит під заставу авто.

Де взяти гроші?

Ринок намагається реагувати на зростаючий попит на кредити. Наприклад, кредит можна отримати під заставу автомобіля, причому не тільки в банку, але й в ломбарді.

Ставлення громадян до автоломбарду неоднозначне. У багатьох склався стереотип, що кредити під заставу авто невигідні і дуже дорогі. Деякі не хочуть брати такі позики через побоювання втратити транспортний засіб.

У компанії «Каштан 2000», яка працює на цьому ринку вже 18 років, пояснюють: подібні стереотипи подекуди мали під собою підстави за часів становлення ринку. Раніше випадки шахрайства з автозаставами дійсно зустрічалися. Причому іноді вони ставали публічними і закінчувалися гучними скандалами. Але останнім часом ринок став більш цивілізованим. Ті компанії, які працювали на довгострокову перспективу витіснили недобросовісних конкурентів і зараз, існує кілька великих компаній, у яких брати кредити під заставу авто не тільки безпечно, але і вигідно, — стверджують експерти.

У «Каштан 2000» розповіли, що вони пропонують два варіанти кредитування під заставу авто: транспортний засіб можна поставити на парковку компанії, а можна продовжувати користуватися ним. Останній варіант дозволяє уникнути незручностей, пов'язаних з тим, що машина знаходиться в заставі. Ця послуга доступна в Києві, Харкові, Одесі та Дніпрі (в цих містах є офіси «Каштан 2000»).

Як відзначають експерти, попит мають обидва види кредиту під заставу авто (і зі зберіганням на стоянці і на ходу). «Звертаються, в основному, підприємці, у яких виникають касові розриви. Але приходять і інші громадяни, яким терміново потрібні гроші. Причому, як показує наш досвід, 83% клієнтів звертаються до нас повторно, а також рекомендують друзям і знайомим», — відзначили в «Каштан 2000».

Як отримати кредит під заставу авто

«Мінфін» провів міні-дослідження, яке показало: отримати кредит під заставу авто зараз дійсно нескладно, і, головне — швидко. Автоломбард видає гроші всього через 1-2 години з моменту звернення клієнта.

Щоб отримати кредит, потрібно приїхати в офіс автоломбарду з техпаспортом на автомобіль, власним паспортом та ідентифікаційний кодом. Якщо позичальник перебуває у шлюбі, потрібно також свідоцтво про шлюб.

Довідка про доходи ломбарду не потрібна. Тому потенційне коло позичальників тут набагато ширше, ніж у банках. Кредити під заставу авто доступні і тим, хто не має великої офіційної зарплатні або працює без оформлення. У банку таким громадянам отримати фінансування практично нереально.

Далі співробітники кредитної установи детально розповідають потенційному клієнту про саму послугу та умови отримання кредиту, консультують — який саме пакет краще вибрати.

В офісах «Каштан 2000» працює штатний оцінювач. Після оцінки авто клієнту пропонують гарантійну суму кредиту — як правило, до 80% від вартості транспортного засобу. Розмір суми залежить ще і від обраного способу кредитування. Наприклад, якщо клієнт вважає за краще користуватися авто після отримання позики, сума буде трохи менше, ніж в разі, якщо машина залишиться на стоянці. При виборі варіанту «на ходу» доведеться трохи дорожче заплатити і за нотаріальне оформлення договору. Це пов'язано з більш високими ризиками кредитора — адже після отримання грошей клієнт їде на предметі застави. Так само потрібно відзначити, що транспортний засіб не переоформляється, і клієнт як і раніше залишається повноцінним власником авто. Тому, якщо автомобіль коштує недорого і сума кредиту невелика (скажімо, до 1 тис. доларів), клієнтові вигідніше поставити машину на стоянку (гроші за зберігання транспортного засобу не стягуються), — радять в «Каштан 2000».

Від обраного варіанту кредитування залежить і відсоткова ставка. Якщо позичальник хоче користуватися авто після оформлення застави, кредит оформляється під відсоткову ставку трохи вище, ніж при зберіганні авто на стоянці. Але в будь-якому випадку послуга «авто в ходу» є популярнішою через зручності користування грошима і транспортом одночасно.

Як погашати

У «Каштан 2000» розповіли, що їх клієнти беруть кредити під заставу авто в середньому на 3-4 місяці, хоча формально терміни кредитування не обмежені. Крім того, можна закрити кредит раніше прописаної в договорі дати — ніяких штрафних санкцій за це не передбачено.

Не менш важливим для потенційних позичальників є і питання — як бути в разі форс — мажорних ситуацій. Наприклад, якщо в силу будь-яких обставин клієнт не може вчасно платити за кредитом.

Як стверджують в «Каштан 2000», в таких випадках вони намагаються вирішити проблему разом з клієнтами — подовжують терміни договору, реструктуризують заборгованість тощо. «Для нас головне, щоб клієнт не ховався, а відкрито спілкувався в будь-якій ситуації. Домовлятися завжди можна», — кажуть в компанії. Якщо ж позичальник визнає, що у нього не залишилося ресурсів для погашення кредиту і доведеться розпрощатися з авто, в автоломбарді пропонують два варіанти. Позичальник може скористатися допомогою компанії для реалізації транспортного засобу, або продати машину самостійно, і спробувати виторгувати за неї велику суму.

Умови видачі та погашення кредиту під заставу авто на ринку, можуть відрізнятися. Вони залежать від надійності ломбарду. Тому експерти радять, в першу чергу, уважно читати договір, особливо розділи, прописані «дрібним шрифтом». «Буває, що на словах людині обіцяють одне, а в договорі вказані інші умови, наприклад, штрафні санкції, про які консультант не повідомляв. Не рідкість і випадки, коли потенційному клієнту не дають достатньо часу, щоб детально ознайомитися з договором. Вимагають швидкого підпису. Це також повинно стати «дзвіночком» — від підписання такого договору краще утриматися», — рекомендують в «Каштан 2000».

Обираючи автоломбард, варто порівняти пропозиції кількох компаній і приймати рішення виважено та розсудливо. Краще під'їхати в офіс і поспілкуватися наживо. Важливо, щоб компанія мала тривалу історію роботи на ринку, гарну репутацію і прозорі умови кредитування. Тільки в цьому випадку позичальник зможе взяти кредит з мінімальною переплатою і без ризику втратити транспортний засіб.

Залишити заявку на кредит під заставу авто від Каштан 2000 можна на сайті.

Коментарі - 25

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
14 серпня 2018, 14:36
#
В банках как и в фин.компаниях типа КредитМаркет и т.д. заявка на кредит под Залог Авто рассматриваются не 4 дня, а те же 1-3 часа.
Есть также варианты со справкой и без. И банки некогда не берут Авто на стоянку.
+
+5
Maleficarum
Maleficarum
14 серпня 2018, 15:23
#
«Поэтому, если автомобиль стоит недорого и сумма кредита небольшая (скажем, до 1 тыс. долларов), клиенту выгоднее поставить машину на стоянку (деньги за хранение транспортного средства не взимаются)» Что за авто такое?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
14 серпня 2018, 15:46
#
Таврия, б/у 10+ лет.
+
+5
verskaja
verskaja
17 серпня 2018, 12:21
#
Такая услуга, как кредит под залог авто пользуется популярностью у людей, потому что деньги можно получить быстро и достаточно просто. Главное, не ошибиться в выборе автоломбарда.
+
+6
Andrey Nazarchuk
Andrey Nazarchuk
17 серпня 2018, 12:31
#
Если и брать, то только в крайних случаях и в проверенных автоломбардах/банках, у которых норм репутация
+
+6
Лагода Роман
Лагода Роман
17 серпня 2018, 12:41
#
Кредит под залог авто в автоломбарде брать можно. Когда у меня были проблемы в бизнесе, я это делал. Главное найти надежный ломбард. Выбирайте тот, который на рынке существует давно.
+
+1
Banduran
Banduran
17 серпня 2018, 12:54
#
Если возникла ситуация, когда срочно нужны деньги, то автоломбард — это вполне простое и цивилизованное решение вопроса. Тем более, что можно оставить машину у себя и не ограничивать себя в свободе передвижения. И кто сказал, что обязательно нужно брать всю сумму, в которую оценили автомобиль? Возьмите сколько надо, тогда и по процентам нужно будет меньше платить!
+
+1
Maleficarum
Maleficarum
17 серпня 2018, 14:20
#
«И кто сказал, что обязательно нужно брать всю сумму, в которую оценили автомобиль? Возьмите сколько надо, тогда и по процентам нужно будет меньше платить!» Дельная мысль.
+
0
Faust Freeman
Faust Freeman
22 серпня 2018, 17:22
#
Напоминает игру «веселая ферма», когда покупаешь свинью и каждый день с неё падает кусочек бекона… с автомобилем это выглядит более логично конечно… да и свинью в залог отдать нельзя…
+
0
Petrovich144
Petrovich144
8 листопада 2018, 14:12
#
Ну с тем, что сейчас в Украине проблемы с выдачей кредиты я согласен, это так. Даже при наличии всех нужных справок найдут к чему прикопаться.
Авто в ломбард- по-моему, это неплохой вариант, если организация проверенная и надежная. Особенно, если можно получить деньги без всяких проблем и даже продолжать пользоваться автомобилем и дальше. Это удобно, как минимум.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
8 листопада 2018, 15:23
#
Поздравляю сотр-в Автоломбарда с регистрацией!
+
0
Ирина Родионова
Ирина Родионова
8 листопада 2018, 15:10
#
Когда у нас были сложности с бизнесом, мы закладывали автомобиль в ломбарде. Огромный плюс в том, что заявку рассматривают очень быстро. Мы ждали всего час. Деньги на руки дали в этот же день. 
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
8 листопада 2018, 15:23
#
Поздравляю сотр-в Автоломбарда с регистрацией!
+
0
Саша Мак
Саша Мак
8 листопада 2018, 15:31
#
Спасибо, своей статьей вы помогли ответить на многие мои вопросы о кредите под залог авто.
+
0
54477040
54477040
9 листопада 2018, 8:45
#
Сейчас рассказу за себя. В нашей семье была сложная ситуация, пришлось закладывать машину в ломбарде. Я если честно думала, что документов потребуют много. Сумма нужна была приличная, но когда мне сказали паспорт и код, я была приятно удивлена. Рассматривали мою заявку полтора часа затем дали добро. Долг нужно было выплатить за 4 месяца, но сумма была большая и я не успела. Автоломбард пошел мне навстречу, и мы заключили еще один договор, продлив срок. Я довольна, что прибегла именно к этому варианту. Занять денег сегодня сложно. В банке насчитывают много процентов. В ломбарде брать намного выгоднее теперь я это точно знаю.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
9 листопада 2018, 13:04
#
4-х последний авторов поздравляю с регистрацией.

Лапша для л о х о в. Хотите идти в ломбард -идите. Только истории «утиные» оставьте себе
+
0
Ирина Родионова
Ирина Родионова
3 грудня 2018, 12:30
#
Этой компании стоит доверять только потому, что на рынке она существует много лет. Я к ним обратилась, когда была сложная ситуация. Документов потребовали минимум. Заявку рассматривали один час. У меня кредитная история не испорчена, поэтому все закончилось довольно быстро. Деньги выдали в этот же день. Процентная ставка не очень высокая, и мне это выгодно и компании.
+
0
Аня Мак
Аня Мак
3 грудня 2018, 15:24
#
Получить кредит под залог автомобиля не так уж и сложно. Как правило, шанс, что его одобрят, достаточно высокий. Получить такой кредит через 1-2 часа с момента обращения — вообще удача.
+
0
Igor Polyak
Igor Polyak
4 грудня 2018, 19:58
#
Если совсем прижало — вариант действительно интересный, хоть и боязно за своё авто. Но надо знать, куда сдавать и выбирать тщательно.
+
0
Юлия М
Юлия М
20 грудня 2018, 4:10
#
Мне кажется это очень удобным, автоломбард действительно для многих становится спасением.
+
0
54477040
54477040
21 грудня 2018, 10:03
#
Я сама недавно воспользовалась услугами авто ломбарда. Признаюсь честно, мне понравилось. Заявку рассматривают довольно быстро. Деньги на руки отдают в этот же день. Процент небольшой.
+
0
Андрей Бинецкий
Андрей Бинецкий
30 грудня 2018, 17:32
#
Да уж, с нынешним положением Украины, только автоломбард «Каштан 2000» и выручает, не знаю, что бы делал, если бы не он.
+
0
Александр Масленников
Александр Масленников
30 грудня 2018, 18:02
#
Cкажу честно, я как-то пытался пойти тем путем, который указан в сатье. Хочу сказать, что схема рабочая. НО! Есть некоторые нюансы, не очень приятные. А вообще ситуация в стране действительно сложная, сказать нечего(
+
0
Елена Казнач
Елена Казнач
31 грудня 2018, 16:45
#
Я очень довольна что мы обратились за помощью в авто ломбард. Открывали свой магазин и нужны были деньги на пышное открытие. Финансов на это просто не хватало. Оформили все документы нам быстро. Заявку одобрили в течение часа. Очень быстро. И деньги выдали в этот же день. Я считаю, что это очень хороший вариант для всех. Ходить по соседям и просить в долг уже не нужно.
+
0
Ирина Родионова
Ирина Родионова
3 січня 2019, 12:54
#
Нам про авто ломбард рассказали знакомые. Когда наступили суровые времена, решили обратиться к ним за деньгами. У нас была одна рабочая машина, которая просто стояла без дела. Пошли с мужем вместе ее закладывать. Нас встретили тепло. Сразу объяснили, какие документы нужно им предоставить. Список был минимальный, все было с собой. Оформление заняло несколько часов. Заявку рассматривали всего один час. Затем мы подписали нужные документы. Автомобиль не забрали. Он так и остался стоять у нас на стоянке. Сейчас мы собираем деньги на долг. Никто не тревожит. Прекрасная компания надежные ребята.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися