Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 серпня 2018, 19:35

Мінфін пояснив причину низького рівня єдиного казначейського рахунку

Головна причина низького рівня гривневого єдиного казначейського рахунку - невиконання запланованих на перший квартал 2018 року запозичень у розмірі 56 млрд гривень.

Головна причина низького рівня гривневого єдиного казначейського рахунку - невиконання запланованих на перший квартал 2018 року запозичень у розмірі 56 млрд гривень.
Фото: zik.ua

Про це заявила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці в Facebook.

«Станом на початок 1 серпня на гривневному Єдиному казначейському рахунку дійсно було 2 млрд грн, однак додатково на валютних рахунках ДКСУ станом на 1-08 є еквівалент 20,9 млрд грн (які в стандартному звіті по ДКСУ на початку місяця не відображаються) і зважаючи на поденний план серпня, Мінфін не мав причин продавати валюту. Звичайно невиконання запланованих на перший квартал 2018 року запозичень в розмрі 56 млрд грн є головною причиною низького рівня гривневого ЄКР, однак загальна ліквідність є достатньою, ситуація під контролем, всі платежі йдуть вчасно. І будуть йти вчасно. більше деталей в офіційному релізі від Міністерства», - зазначила Маркарова.

Нагадаємо, залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку на початок серпня 2018 року знизилися до рівня січня 2014 року і становили 1,99 мільярда гривень, скоротившись за місяць на 7,4 мільярда гривень.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
2 серпня 2018, 9:42
#
«однако дополнительно на валютных счетах ГКСУ по состоянию на 1-08 эквивалент 20,9 млрд грн» — то о чем я вчера писал.

Вот только надеяться на заимствования 56 млрд. грн и потом прийти к пустому корыту — тупо как то. Как можно было так планировать? О Гройсмане был выше мнения, как такое могли допустить.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися