Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2018, 15:33

Fitch підтвердило рейтинг Одеси на рівні «B-»

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту Одеси в іноземній і національній валютах (РДЕ) на рівні «В-», пише Інтерфакс-Україна.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту Одеси в іноземній і національній валютах (РДЕ) на рівні «В-», пише Інтерфакс-Україна.
Фото: mariuver.com

Прогноз за рейтингами «стабільний».

Fitch очікує, що місто збереже хороші операційні результати в середньостроковій перспективі. Рейтинги також враховують очікуваний низький прямий борг Одеси в середньостроковій перспективі, і несуттєві умовні зобов'язання міста в рамках наданих державним компаніям гарантій.

Рейтинги також відображають слабке інституційне середовище для внутрішніх інвесторів в Україні, що відбивається в непередбачуваних для інвесторів фінансових результатах.

Одеса привернула в українського банку п'ятирічний кредит і в даний час освоює кредитні кошти.

Станом на кінець червня сума обраних коштів становила 612,4 мільйонів гривень. В рамках кредитної угоди, обсяг позики обмежений 1 мільярдом гривень, які Одеса може вибрати до кінця жовтня.

Процентна ставка не уточнюється, вказано, що вона фіксована. Крім того, процентний дохід нараховується і виплачується щокварталу.

Агентство також нагадало, що Одеса в 2018 році має намір надати державним підприємствам близько 860 мільйонів гривень фінансових гарантій (у 2017 році — 1,3 мільярд гривень).

Куди підуть гроші: Передбачається, що вказане фінансування буде направлено на інвестиції, розрахунки за зобов'язаннями підприємств, а також на покриття їх збитків, зумовлених перевищенням витрат на послуги, що надаються над тарифами на ці послуги.

Нагадаємо, що в цьому місяці Fitch також підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту Львова в іноземній і національній валютах (РДЕ) на рівні «B-».

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися