Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 липня 2018, 9:05

Мінфін до кінця року проведе рефінансування позик

Міністерство фінансів має намір до кінця року провести рефінансування деяких випусків облігацій внутрішньої державної позики для згладжування майбутнього в 2019 році піку виплат за зобов'язаннями. Про це повідомила в.о. глави міністерства Оксана Маркарова, пише Інтерфакс-Україна.

Міністерство фінансів має намір до кінця року провести рефінансування деяких випусків облігацій внутрішньої державної позики для згладжування майбутнього в 2019 році піку виплат за зобов'язаннями.
Фото: flickr.com

«Транзакція минулого року, крім залучення коштів до бюджету, зробила це. Сподіваюся, ми вийдемо з такою ж транзакцією ближче до кінця року. Ми продовжимо проактивне управління державним боргом», — сказала вона.

Варто зазначити, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує залучення Україною на борговому ринку 215 млрд гривень в 2018 році. Відповідні очікування містяться в затвердженому урядом 11 липня «прогнозі соціального і економічного розвитку України на 2019-2021 роки».

У свою чергу, Програма управління держборгом, затверджена Кабінетом міністрів на початку 2018 року, передбачала розміщенням Мінфіном у 2018 році боргових інструментів на 231,96 млрд гривень, у тому числі на зовнішніх ринках — на 108,2 млрд гривень.

Коментарі - 1

+
0
rredrred
rredrred
27 липня 2018, 9:22
#
Плохо что программа не привязана к процентным ставкам внутри страны, и выплачивать по 7,7% годовых без налогов когда населению депозиты по 2-4% дают размещать еще и налоги берут. вот вам и дискеминация на лицо
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися