Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 липня 2018, 13:31

НБУ спростив для позичальників залучення кредитів із зовнішніх джерел

Національний банк спростив сферу регулювання операцій резидентів-позичальників із залучення зовнішніх кредитів в Україну.

Національний банк спростив сферу регулювання операцій резидентів-позичальників із залучення зовнішніх кредитів в Україну.
Фото: newsnetwork.tv

Що нового: У Нацбанку буде повністю автоматизовано процедури реєстрації/унесення змін до реєстрації/анулювання реєстрації зовнішніх договорів кредитування (позики) в іноземній валюті, укладених резидентами-позичальниками.

Ініціювання таких процедур здійснюватиме уповноважений банк-обслуговуючий банк за договором шляхом надсилання до Національного банку відповідного електронного документу, на підставі якого засобами спеціального програмного забезпечення Національного банку буде проведено в автоматизованому режимі необхідну процедуру.

При цьому, буде виключено вимоги щодо обов’язкового проведення Національним банком окремої процедури розгляду та аналізу пакетів документів, яка застосовувалася у випадку виявлення обслуговуючим банком індикаторів ризикової фінансової операції за зовнішнім договором кредитування, який потребував реєстрації/унесення змін до реєстрації.

Що це дасть: За совами НБУ, це сприятиме подальшій лібералізації сфери валютного регулювання, покращенню фінансування економічних суб‘єктів України та пожвавленню української економіки в цілому.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
25 липня 2018, 15:57
#
Пока что львиная доля таких кредитов как раз заходит с рисковых стран, в т.ч. часто фигурируют банки, которые не рекомендованы в НБУ (часть Латвийский банков и другие).
«При этом, будет исключено требования об обязательном проведении Нацбанком отдельной процедуры рассмотрения и анализа пакетов документов. Это процедура применялась в случае выявления обслуживающим банком индикаторов рисковой финансовой операции по внешнему договору кредитования, требующий регистрации/внесения изменений в регистрации.» — интересно потом, НБУ при проверке будет штрафовать и увольнять зам.предов отвечающих за фин.мон, если выявили непрозрачные схемы, и то что типа банк «не обратил внимание» на рисковость…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися