Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2018, 15:59

Україна підписала конвенцію MLI про уникнення подвійного оподаткування

23 липня міністр фінансів Оксана Маркарова підписала багатосторонню конвенцію, яка є важливим кроком для протидії розмиванню бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування (крок 15 Плану дій BEPS). Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

23 липня міністр фінансів Оксана Маркарова підписала багатосторонню конвенцію, яка є важливим кроком для протидії розмиванню бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування (крок 15 Плану дій BEPS).
Міністр фінансів Оксана Маркарова/Фото зі сторінки Facebook

«Сьогодні мала честь підписати багатосторонню конвенцію, яка є важливим кроком для протидії розмиванню бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування (крок 15 Плану дій BEPS). Україна стала 83 країною, яка приєдналась до цієї важливої конвенції. Величезна подяка всій команді, яка працювала над наближенням цього моменту», - написала вона.

Що це значить: Після підписання Конвенції MLI, Україна отримає змогу одночасного внесення змін до всіх або деяких чинних Конвенцій про уникнення подвійного оподаткування.

  • посилення боротьби з агресивним податковим плануванням;
  • гармонізація міжнародних податкових правил;
  • забезпечення більш прозорого податкового середовища, що покращить інвестиційний клімат, сприятиме зростанню економіки та стимулюванню міжнародної торгівлі.

Маркарова повідомила, що під час зустрічі з Майкел Еверс обговорили також посилення роботи щодо трансфертного ціноутворення.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися