Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2018, 8:21

Торговельна «війна» може коштувати світовій економіці $400 мільярдів — МВФ

Нинішній торговельний конфлікт між США та ЄС і КНР і введення ввізних мит може завдати світовій економіці шкоди на суму понад 400 мільярдів доларів. Про це застерігають експерти Міжнародного валютного фонду, повідомляє DW.

Нинішній торговельний конфлікт між США та ЄС і КНР і введення ввізних мит може завдати світовій економіці шкоди на суму понад 400 мільярдів доларів.
Фото: procrypto.network

«Теперішній торговельний конфлікт між США, Китаєм та Євросоюзом може заподіяти істотної шкоди глобальній економіці. Таке застереження висловила в суботу, 21 липня, очільниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард під час дводенної зустрічі міністрів фінансів G20 в Буенос-Айресі», — йдеться в повідомленні.

За найгіршого сценарію розвитку подій, запровадження ввізних мит та інші обмеження вільної торгівлі можуть спричинити зниження світового ВВП на 0,5 відсотка, попередила Лагард, передає інформагенція dpa.

У такому разі втрати світової економіки становитимуть близько 430 мільярдів доларів США, пояснила вона.

Загалом експерти МВФ розробили кілька прогнозів, зважаючи на запроваджені Вашингтоном ввізні мита на сталь та алюміній і заходи у відповідь з боку ЄС і Китаю.

Найбільше сповільнення темпів зростання ВВП варто очікувати в тому разі, якщо всі сторони торговельного конфлікту втілять усі анонсовані обмежувальні заходи, зазначають у МВФ.

Як повідомлялося, нові американські мита на сталь та алюміній набрали чинності для ЄС Канади та Мексики 1 червня. Вони становлять 25 відсотків на вироби зі сталі та 10 відсотків — з алюмінію.

У відповідь на цей крок 22 червня набули чинності нові мита Євросоюзу на деякі товари зі США. Вони стосуються, серед іншого, сталі та виробів з неї, а також віскі, арахісового масла, мотоциклів Harley Davidson і джинсів Levi's.

Наприкінці червня до аналогічних дій щодо деяких виробів зі США вдався й уряд Канади.

6 липня міністерство комерції Китаю оголосило про запровадження 25-відсоткового мита на 659 найменувань товарів з США. Це стало відповіддю Пекіна на схвалення Білим домом списку з 818 китайських товарів загальною вартістю 34 мільярдів доларів, на які з 6 липня поширюється митний збір в розмірі 25 відсотків.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 липня 2018, 9:46
#
Мне кажется торговые войны будут накаляться, страдать будут не только те страны, которые участвуют, но и другие очень сильно развивающиеся, в т.ч. Украина. Точнее уже ощутила по металлу. Какие наши меры?:)
+
0
Strain
Strain
23 липня 2018, 23:41
#
Если я не ошибаюсь — мировая экономика это около 75 трлн $. 400 млрд много, но далеко не критично что бы паниковать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися