Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2018, 8:13

НБУ зберіг незмінним прогноз інфляції на 2018-2020 роки

Нацбанк залишив прогноз інфляції на кінець 2018 року на рівні 8,9% і переглянув прогноз базової інфляції у бік зниження до 7,1%. Про це йдеться в щоквартальному «Інфляційному звіті» за липень 2018 року.

Нацбанк залишив прогноз інфляції на кінець 2018 року на рівні 8,9% і переглянув прогноз базової інфляції у бік зниження до 7,1%.
Фото: vnews.agency

Згідно зі звітом, на рівень інфляції в другій половині 2018 та у 2019 році буде тиснути низка факторів.

Наприкінці 2018 року очікується більш суттєве, ніж передбачалося раніше, підвищення адміністративно регульованих цін і тарифів через наближення цін на газ на внутрішньому ринку до ціни імпортного паритету.

Читайте також: Бізнес прогнозує інфляцію на рівні 9,6%. Інфографіка

Що впливатиме на інфляцію: Вищий, ніж досі очікувалося, рівень внутрішнього попиту, у тому числі через зростання заробітних плат і переказів від трудових мігрантів.

  • Зниження інтересу інвесторів до українських суверенних зобов’язань унаслідок глобальної тенденції виходу інвесторів з активів країн, що розвиваються, та відтермінування отримання фінансування за програмою співпраці з МВФ.
  • Інфляційні очікування, рівень яких перевищує інфляційні цілі Національного банку.

Читайте також: Інфляція в річному вимірі сповільнилася до 11,7%

Прогноз інфляції залишається без змін і на наступні роки – споживча інфляція становитиме 5,8% на кінець 2019 року, а у 2020 році уповільниться до 5% і, таким чином, досягне центрального значення цільового діапазону (5% ± 1 в.п.).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися