Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 липня 2018, 8:42

Глава МВФ: Світовий ВВП знизиться через торговельні війни США

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання світової економіки в 2018 та 2019 роках на 3,9%. Про це свідчить аналіз, проведений МВФ, пише «Інтерфакс-Україна».

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання світової економіки в 2018 та 2019 роках на 3,9%.
Голова МВФ Крістін Лагард/Фото: epravda.com.ua

МВФ попередив, що з 2020 року зростання світового ВВП може знизитися на 0,5% (на 430 мільярдів доларів) через торговельні спори США та їхні наслідки.

Зокрема, через те, що США підготували новий список товарів з Китаю для підвищення мита.

Дії президента США Дональда Трампа щодо впровадження додаткових мит на експортні товари можуть стати шоком для ділової довіри, який призведе до скорочення глобального ВВП. 

Експерти фонду протестували кілька сценаріїв розвитку ситуації в торговельній сфері, зокрема введення нових мит Штатами, відповідні заходи їхніх торговельних партнерів, а також реакцію бізнес-спільноти на зміни.

У разі початку дії всіх оголошених на сьогодні тарифів темпи зростання глобального ВВП 2020 року будуть на 0,1% нижчі, ніж очікується нині. Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

Якщо ж набуття чинності американських мит і заходи у відповідь підірвуть довіру бізнесу до економіки та спровокують скорочення капіталовкладень компаній, то темпи зростання світової економіки можуть бути на 0,5% нижчими за очікування. А це – мінус 430 млрд доларів від світового ВВП.

Проблеми також зачеплять Світову організацію торгівлі.

Лагард наголосила, що від таких дій у кінцевому результаті буде гірше всім країнам, а особливо США, чия економіка особливо вразлива, враховуючи, наскільки значний обсяг торгівлі буде предметом відповідних заходів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися