Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 липня 2018, 12:24

Кабмін дозволив ФГВФО достроково погашати заборгованість перед Мінфіном

Кабмін дозволив Фонду гарантування вкладів фізичних осіб достроково погашати заборгованість перед Міністерством фінансів. Про це передають «Українські Новини».

Кабмін дозволив Фонду гарантування вкладів фізичних осіб достроково погашати заборгованість перед Міністерством фінансів.
Фото: segodnya.ua

Уряд погодив можливість дострокового погашення ФГВФО векселів, які видані були йому в обмін ОВДП в 2014-2016 роках.

Що це дасть: Ухвалення рішення дозволить фонду достроково погашати частину заборгованості перед держбюджетом, включаючи відсотки за векселями, і скорочувати свої витрати.

Нагадаємо, векселі були випущені в 2014-2016 роках на 60 мільярдів гривень з погашенням в 2025-2031 роках. Фонду дозволено погасити векселі на 5,5 мільярда гривень.

Іншим своїм рішенням Кабмін збільшив обсяг джерел фінансування держбюджету на 5,5 мільярда гривень з відповідним скороченням статті «запозичення».

Залишок заборгованості за залученими фондом коштами станом на 5 квітня становив 62,4 мільярда гривень, в тому числі: 2,8 мільярда гривень заборгованості по кредитах НБУ, 59,5 мільярда гривень заборгованості за векселями (перед Мінфіном, без урахування відсотків).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися