Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2018, 12:50

«Нафтогаз» прокоментував заяву Путіна про готовність зберегти транзит через Україну

Суперечки між «Газпромом» і «Нафтогазом» в Стокгольмському арбітражному суді вже врегульовані, але російська сторона не виконує рішення арбітражу.

Суперечки між «Газпромом» і «Нафтогазом» в Стокгольмському арбітражному суді вже врегульовані, але російська сторона не виконує рішення арбітражу.
Фото: censor.net.ua

Про це головний комерційний директор компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Путін каже, що Росія готова зберегти транзит газу у випадку врегулювання спору між господарюючими суб’єктами в Стокгольському арбітражі.

Два спори (щодо контракту на поставку газу та контракту на транзит газу) між «Газпромом» та «Нафтогазом» вже були врегульовані в Стокгольському арбітражі.

Проблеми «лише» у тому, що «Газпром» не виконує рішення арбітражу - не постачає газ в Україну за цінами, які визначив арбітраж, і не сплачує нам 2,6 мільярдів доларів компенсації, яку визначив арбітраж», - зазначив Вітренко.

Він також додав, що «Нафтогаз» готовий врегулювати і нову суперечку щодо перегляду транзитного тарифу, з яким Україна недавно звернулася до Стокгольмського арбітражу.

Вітренко зазначив, що українська сторона вимагає від «Газпрому» приблизно 12 мільярдів доларів. Крім того, за його словами, контракт передбачає право переглядати транзитний тариф.

«Якщо цю суперечку ми будемо «врегульовувати» в арбітражі, то практично нереально закінчити до кінця 2019 року. У кращому випадку - до кінця 2020 року. Чи готові «Газпром» і Німеччина зупинити будівництво Північного потоку 2 до закінчення нового арбітражу?», - написав Вітренко.

Нагадаємо, в липні міністр юстиції України Павло Петренко заявив про те, що з «Газпрому» на користь України вже стягнули понад 100 мільйонів гривень.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 6

+
0
avantoffer
avantoffer
17 липня 2018, 15:02
#
А как же иск о несостоятельности арбитража, с лингвистической єкспертизой в подтверждене что текст решения писали не судьи, нарушив регламент суда?
+
+29
Тони Райт
Тони Райт
17 липня 2018, 17:01
#
А как же свидетель, который рассмотрел как украинский МИГ сбивал Боинг на высоте 10 тыс. км?
Вот так же и с этой высосанной из пальца экспертизой.
+
+30
Mit Mitke
Mit Mitke
17 липня 2018, 16:06
#
Да оставят нам тот транзит. Только будет 10-15 млрд.куб.м в год и точка. И никто нашего мнения спрашивать не будет.
И в принципе, как-то даже не красиво со стороны власть имущих «панов» и «кэривныкив» НАК «Нафтогаз» клянчить этот самый транзит у «Газпром»а, ведь это же ресурс из «страны агрессора», а сам «гарант» говорил, что: «Нужно порвать все связи с империей зла» :)
+
0
smarty
smarty
17 липня 2018, 16:18
#
Неприятность в том что транзит 15 ярдов не выгоден экономически и трубу надо ремонтировать.
+
+14
shket
shket
17 липня 2018, 23:13
#
Собака продолжает лаять, а караван ушел.
+
0
Григорий П
Григорий П
18 липня 2018, 15:36
#
Ну и кто теперь вор, ну и кто теперь не платит? Суд уже расставил все точкки над «И»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися