Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2018, 14:20

З якою картою їхати в подорож

Кешбек за готель або милі в подарунок: чим радують карти для мандрівників

Будь-яка подорож, будь то навколосвітній круїз або робоче відрядження, — це витрати. Носити за собою гаманець з готівкою не тільки непрактично, але, часом, і небезпечно. Банківська карта з легкістю вирішує питання зручності та захисту коштів. Але на цьому її переваги не закінчуються. Як тільки безготівковий розрахунок став доступний фактично в кожному куточку планети, банки стали пропонувати своїм клієнтам карти, які сміливо можна назвати — карти для мандрівників. Правильно підібраний пластик робить поїздку більш комфортною і навіть вигідною.

Мінфін вивчив, які вигоди дарують свої власникам карти для мандрівників.

Кредитна або дебетова?

Мабуть, це перше питання, яке ставиш, обираючи карту для подорожей. І тут вирішальним фактором стане бюджет та формат поїздки. Одна справа, коли ти летиш чартером на all inclusive і зовсім інша — коли попереду eurotrip з друзями, де мінімум 5 стикувальних перельотів і максимум непередбачуваності. У першому випадку, можна сміливо брати дебетову карту, класти резервну суму грошей «на всілякий» випадок, і насолоджуватися відпочинком. Чітко обмежений бюджет також вбереже вас від спонтанних і непотрібних покупок. А ось у другій історії — краще мати в кишені кредитну карту, яка, завдяки кредитному ліміту, буде «захисною подушкою» на випадок непередбачених витрат. Вона дає більше гнучкості і свободи, якщо щось іде не за планом, або ж ви нарешті знайшли «плаття своєї мрії». Головне після повернення погасити заборгованість за використані кредитні кошти. Якщо зробити це під час дії пільгового періоду, то переплати не буде — скільки витратили, стільки банку і віддасте.

Обидва типи карт підходять для повсякденного використання і можуть надавати додаткові опції і послуги, які стануть в нагоді у подорожі. Тут варто обирати, виходячи зі свого ставлення до позичкових грошей. Одні люди не сприймають «мінуса» на картах і принципово користуються тільки дебетовими. Інші вважають за краще мати грошове страхування на всілякий випадок.

Обираєш карту з кешбеком — заробляєш на витратах

Банківський пластик сьогодні — не тільки безготівковий гаманець, це ще й засіб заробітку. Набагато вигідніше оформити карту з кешбеком, що буде приносити прибуток власнику.

Карти для мандрівників — не виняток. У кожній поїздці є категорія витрат, без яких не обійтися: проїзд, проживання, харчування. Якщо оплачувати ці обов'язкові для подорожей витрати правильною банківською картою, то можна повернути частину грошей. Зазвичай розмір кешбеку варіюється від 1% до 5%. Але деякі банки пропонують більш вигідні умови. Наприклад, активні туристи оцінять оновлену кредитку «Максимум» від Альфа-Банку Україна.

На час льотних відпусток Альфа-Банк Україна підготував унікальні умови як раз для подорожей. За всі розрахунки по travel-категоріям в період з 1 червня до 31 серпня 2018 року ви отримуєте кешбек до 25%. Якщо більш детально, то:

  • покупки в Duty Free повертають 25% від витраченої суми;

  • залізничні квитки і автобусні рейси — 10%;

  • авіаквитки і оренда авто — 3%;

  • оплата за готелі та круїзні лінії — 3%.

Максимальна сума кешбеку за travel-категоріями — 500 грн на місяць з урахуванням податків. Тому вигідно заздалегідь розпланувати оплату готелю, квитків і т.д. у різних місяцях, щоб в кожному з них отримати весь можливий кешбек.

Ви можете подвоїти суму кешбеку, якщо крім travel-категорій, будете здійснювати покупки ще і з базових, постійно діючих, умов:

• кафе і ресторани — 5%;

• АЗК — 3%;

• торговельні мережі — 2%.

Це ще 500 грн кешбеку в місяць.

Заробити милі для наступної подорожі

Карта з кешбеком — не єдиний варіант заощадити в подорожі. Безготівковий розрахунок допоможе, наприклад, інвестувати в наступну поїздку. Найпоширеніший варіант — накопичувати милі завдяки транзакціям та обмінювати їх на послуги авіаперевізника. За такою системою працює кобрендова карта від Альфа-Банку Альфа Sky Pass — кредитна карта в партнерстві з МАУ, за допомогою якої активні мандрівники збирають ще більше миль для обміну на авіаквитки. Карта надає ряд додаткових опцій. Оформивши її, ви відразу отримуєте привітальні милі — 1 500 в разі оформлення картки Альфа Sky Pass World World і 3 000 — при Альфа Sky Pass Platinum. Також ви заробляєте милі щомісяця завдяки транзакціям — до 8 миль (карта World) або до 10 миль (карта Platinum) за кожні 100 грн покупок. Список покупок включає оплату не тільки послуг МАУ, а будь-яких покупок в інтернеті і торгових мережах, єдина умова — за рахунок кредитних коштів.

Додатково нараховуються милі від МАУ за оплату кожного перельоту (в обидві сторони). Розмір миль залежить від класу польоту і відстані перельоту. Також за активне використання карти (часті покупки або на певні суми) можна зібрати додаткових 1500 або 3000 миль.

Яку економію ви отримуєте завдяки милям? 1000 миль конвертуються в 10 доларів. За милі МАУ пропонує знижку до 50% від тарифу на авіапереліт, а також оплату повної вартості додаткових послуг в аеропорту.

Власники Альфа Sky Pass отримують ще кілька переваг:

  • 0% розстрочка на покупки по всьому світу, а не тільки на території України, що робить шопінг в кредит буквально безмежним;

  • кредитні канікули 2 рази на рік: у форс-мажорних обставинах ви отримуєте від банку підтримку — відстрочку на погашення кредиту (не виплачують борг і не отримуєте за це штраф);

  • а з картою Platinum ще й підвищений клас обслуговування, вільний вхід в бізнес-лаунж MasterCard в аеропорту «Бориспіль» та консьєрж-сервіс. Про ці сервіси далі розповімо детальніше.

Для тих, хто любить комфорт

Нерідко ділові поїздки бувають дуже насиченими, і вимагають максимальної концентрації і продуктивності. У цьому випадку на перший план виходить комфорт перебування в дорозі. З цією метою банки пропонують карти зі спеціальними пакетами послуг. Як правило, ті дають кращі умови по проходженню паспортного контролю в аеропорту, доступ в бізнес-зали і т.д. Приклад такої карти — новинка від Альфа-Банку Україна, преміум-пакет Platinum Black Plus.

Пакет Platinum Black Plus надає винятковий рівень комфорту для клієнтів, які часто подорожують. За 1200 грн в рік (вартість обслуговування карти) ви отримуєте:

  • вільне відвідування бізнес-залів від MasterCard в аеропорту «Бориспіль»;

  • сервіс Fast Line на виліт і приліт в зоні міжнародних рейсів;

  • консьєрж-сервіс від компанії Smart Line.

а також:

  • окрему лінію контакт-центру та персонального менеджера в обраному відділенні;

  • дві додаткові преміальні картки MasterCard Platinum в будь-якій валюті на себе або на довірену особу;

  • безкоштовне зняття готівки у всіх банкоматах світу.

Сервіс Fast Line — це прискорене проходження всіх формальностей в аеропорту «Бориспіль». Послуга доступна для пасажирів на міжнародних авіарейсах. Власники пакету проходять контроль на авіаційну безпеку та митний контроль через окремий безкоштовний коридор Fast і без черги. А також отримують доступ до окремої стійки в аеропорту для прискореної реєстрації пасажира та багажу.

«Консьєрж-сервіс» Smart Line — сервіс, які працює як особистий секретар, персональний асистент, доступний 7 днів на тиждень 24 години на добу. Він допоможе і з дрібними дорученнями інформаційно-консультаційного характеру (наприклад, уточнити розклад перельотів або час роботи магазину, забронювати столик в ресторані в будь-якому місті світу, купити авіаквитки або орендувати автомобіль), так і впоратися з більш глобальними завданнями, пов'язаними з плануванням особистого часу, — повністю організувати подорожі, влаштувати свято або знайти репетитора для дитини.

Це послуга зазвичай користується високим попитом, бо дає змогу клієнтам цілодобово вирішувати будь-які питання як в Україні, так і в подорожах.

Висновок

Ринок банківських карт стабільно поповнюється новими послугами і персоналізованими пакетами. Знаючи можливості різних карт, ви легше підберете ту, яка буде найбільш вигідно працювати на вас. Альфа-Банк Україна постійно покращує вибір карт і вже підготував варіанти для різних подорожей: активні авіатуристи заощадять на квитках з Альфа Sky Pass, бізнес-туристи зможуть літати більш продуктивно з Platinum Black Plus, а любителі «побачити все своїми очима» оцінять карту «Максимум» з кешбеком до 25%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися