Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 липня 2018, 11:30

Хакери зламали АЗС в Детройті і зробили бензин безкоштовним

У США двоє невідомих зламали бензоколонку і викрали близько 2,3 тисяч літрів бензину, вартість якого становить близько 1,8 тисяч доларів, повідомляє Нафторинок.

У США двоє невідомих зламали бензоколонку і викрали близько 2,3 тисяч літрів бензину, вартість якого становить близько 1,8 тисяч доларів, повідомляє Нафторинок.
Фото: netralnews.com

Ймовірно, злочинці використовували якесь віддалений пристрій, який дозволив їм перехопити управління від співробітника АЗС.

Крадіжка сталася на АЗС станції Marathon. Вважається, що, щонайменше, 10 автомобілів скористалися безкоштовним паливом. Поліція підтвердила, що пристрій не дозволив оператору використовувати систему АЗС для відключення окремого насоса.

За словами працівника заправки, через півтори години після виявлення проблеми він припинив подачу безкоштовного палива за допомогою «екстреного набору». До цього система не відповідала на команди.

Системи на АЗС давно вважаються потенційними цілями, оскільки багато хто з них працює за допомогою веб-інтерфейсів.

На думку журналістів, в США ці види крадіжок бензину стали тенденцією в останні пару місяців. Всього за кілька днів до інциденту в Детройті, чоловік в Техасі був звинувачений у використанні «пристрою», за допомогою якого він хотів вкрасти палива на 800 доларів.

Минулого місяця було виявлено, що співробітник компанії BP в Нью-Джерсі кілька років маніпулював комп'ютерними записами, щоб вкрасти у компанії палива на суму понад 300 тисяч доларів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися