Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 липня 2018, 18:04

Кабмін не планує підвищувати ціну на газ для населення до жовтня — ЗМІ

Кабінет Міністрів планує продовжити до жовтня 2018 року дію постанови №187 про покладання спеціальних зобов'язань на Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» і обласні компанії постачати населенню і підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) природний газ без зміни поточних цін.

Кабінет Міністрів планує продовжити до жовтня 2018 року дію постанови №187 про покладання спеціальних зобов'язань на Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» і обласні компанії постачати населенню і підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) приро
Фото: news.online.ua

Про це Українським Новинам повідомило джерело в уряді.

З його слів, найближчим часом уряд має намір активізувати переговори і домагатися зміни умов визначення ціни газу для населення з тим, щоб скоротити розмір підвищення цієї ціни.

Співрозмовник зазначив, що до сих пір МВФ наполягав на підвищенні ціни газу майже на 60%, однак є підстави припускати, що вдасться домовитися про зниження відсотка підвищення до нижче 30%.

Нагадаємо, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує зростання граничних роздрібних цін на газ для населення в 2018 році (грудень до грудня минулого року) на 18%.

Раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк заявляв, що приведення цін на газ для населення до ринкового рівня призведе до їх збільшення на 60-70%.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
+15
gastgeber
gastgeber
13 липня 2018, 19:58
#
) дякуемо!
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
15 липня 2018, 12:31
#
А може краще відсунути від транспортної складової лихварів, що піднімають ціну газу для населення вдвічі?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися