Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2018, 13:46

За перше півріччя зростання інвестицій в економіку України становило 37% — Гройсман

За січень-червень 2018 року зростання капітальних інвестицій в українську економіку становить 37%. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Укрінформ.

За січень-червень 2018 року зростання капітальних інвестицій в українську економіку становить 37%.
Фото: moneycontrol.com

«Ми маємо зростання капітальних інвестицій в економіку плюс 37% — це достатньо серйозний капітал, який входить, хоча ми розуміємо, що нам потрібно більше інструментів і тут дуже важливо, що ми маємо достатньо позитивні останні оцінки стабільності й ефективності роботи банківської системи», — зазначив Гройсман.

Водночас він підкреслив, що за перші півроку 2018 року вдалося забезпечити надходження до державного бюджету плюс 54 мільярда гривень.

Крім того, прем’єр-міністр розповів, що видатки на соціальне забезпечення були проведені на 19,2 мільярда гривень більше, ніж минулого року, і уряд з бюджету «допомагає» місцевим бюджетам у розмірі плюс 33 мільярда від показників минулого року.

Нагадаємо, що в 2017 році приплив прямих іноземних інвестицій в Україну становив 1,87 мільярдів доларів.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 5

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
11 липня 2018, 14:11
#
Интересно было бы посмотреть срез- откуда деньги заводились. Чуйка подсказывает что это не инвестиции, а завод уже выведенных средств.
+
+15
SAndreyS
SAndreyS
11 липня 2018, 14:32
#
Даже если выведенные ранее — это совсем неплохо, главное:
1. Валюта в страну зашла.
2. Просто так деньги в экономику не возвращают, значит есть куда вложить.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
11 липня 2018, 19:53
#
Я про другое: выводили в основном рыги, неужели им уже простили всё? Если да, то зачем было город-городить? Если нет- будут ли проверки, наказания?
+
0
SAndreyS
SAndreyS
12 липня 2018, 9:22
#
Выводили все. В период рыгов бизнес за редким исключением переоформлял владение бизнеса на оффшор и по-максимуму выводил все, что есть туда, а потом кусочками заводил (на жизнь компании). Это делалось, для того, чтобы не могли много отрейдерить, а если и рейданут, то можно было за границей судится и много не заберут.
Насчёт рыгов, я не думаю, что им что-то простили, но у рыгов были очень неплохие юристы и круговая порука, я сомневаюсь в возможности наказать их массово не прибегая к незаконным методам.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
11 липня 2018, 15:34
#
Зачастую это или инвестиции дочек или главных компаний.
Но скорее всего бизнес просто заводит то что вывел. Зачастую или инвестиции в что-то или есть потребность в деятельности.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися