Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2018, 11:29

Україна підписала зміни до угод з ЄІБ

В.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова підписала зміни до трьох угод між Україною та Європейським інвестиційним банком, кожна з яких передбачає залучення 400 млн євро. Про це йдеться у повідомленні міністерства.

В.
Фото: rbc.ua

У чому суть 

Угода по проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» була підписана 23 липня 2015 року і ратифікована. Нею передбачено, що ЄІБ виплачує кредит до 36-ти траншів в розмірі не менше 5 мільйонів євро кожен, причому кожен наступний видають лише після того, як попередній виплачений мінімум на 80%.

  • Лист «Відмова від обмежень та внесення змін» до фінансової угоди, який підписала Маркарова, створює оптимальні умови для вибірки коштів в рамках Програми розвитку муніципальної інфраструктури України.
  • Внесення змін до фінансової угоди, дозволяє розпочати використання коштів позики, яка стане перспективним джерелом довгострокового кредитування аграрного сектору економіки України.

Відповідно до угоди по проекту «Основний кредит для малих та середніх підприємств та компаній з середнім рівнем капіталізації» кредитні кошти від ЄІБ спрямовуватимуться на розширення можливостей фінансування реального сектору економіки, підтримку розвитку приватного сектору економіки, зокрема проектів малого і середнього підприємництва, установ з середньою капіталізацією та інших пріоритетних проектів, серед яких проекти соціально-економічної інфраструктури, з енергоефективності, пом’якшення наслідків змін клімату та адаптації до них (до 24 грудня 2020).

  • Внесення змін до неї сприятиме продовженню строку доступності коштів позики, завдяки чому буде розширено коло підприємств малого та середнього бізнесу, що отримають доступ до довгострокових фінансових ресурсів.

Що це дає

Реалізація цих рішень сприятиме:

  •  Інвестуванню коштів у регіони України для модернізації та відновлення інфраструктури житлово-комунального господарства України.
  • Розширенню можливостей фінансування аграрного сектору економіки, зокрема проектів малого і середнього підприємництва та установ із середньою капіталізацією в аграрному секторі економіки.
  • Розвитку приватного сектору економіки, зокрема проектів малого і середнього підприємництва, установ з середньою капіталізацією та інших пріоритетних проектів, серед яких проекти соціально-економічної інфраструктури, з енергоефективності, пом’якшення наслідків змін клімату та адаптації до них.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися