Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 липня 2018, 15:05

Рада полегшила вирішення питання колективної власності на землю

Верховна Рада підтримала законопроект, який повинен полегшити вирішення питання колективної власності на землю, удосконалити правила землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігти рейдерству та стимулювати зрошення в Україні.

Верховна рада підтримала законопреокт, який повинен полегшити вирішення питання колективної власності на землю, удосконалити правила землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігти рейдерству та стимулювати зрошення в Укра
Фото: exo.in.ua

«За» законопроект №6049-д проголосувало 236 народних депутатів.

Що нового: Право орендувати польові дороги надано усім орендарям масиву, але при цьому не можна обмежувати доступ інших орендарів до земельних ділянок.

  • Передбачено віднесення земель під полезахисними лісосмугами до земель сільськогосподарського призначення. 
  • Українці матимуть можливість обмінювати земельні ділянки державної і комунальної власності, розташовані у масиві земель сільськогосподарського призначення, на рівноцінні земельні ділянки приватної власності у тому ж масиві.
  • В процесі інвентаризації будуть здійснюватися внесення до Держземкадастру відомостей про земельні ділянки, яких у кадастрі немає (невитребувані паї, польові дороги тощо) та внесення до Державного земельного кадастру відомостей про сам масив. Межі жодної земельної ділянки в процесі інвентаризації не будуть змінені.
  • Ініціювати інвентаризацію земель може хто завгодно – власники, орендарі земель або сільська рада.
  • За умови відкриття ринку землі право оренди чи суборенди не забороняє продавати земельну ділянку.

Закон набирає чинності з 1 січня 2019 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися