Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 липня 2018, 15:27

Глава Ощаду розповів, який обсяг капіталізації потрібен банку до 2022 року

Державному Ощадбанку до 2022 року потрібно 11 мільярдів гривень докапіталізації. Про це в інтерв'ю «Мінфіну» розповів глава Ощадбанку Андрій Пишний.

Державному Ощадбанку до 2022 року потрібно 11 мільярдів гривень докапіталізації.
Голова Ощадбанку Андрій Пишний/Фото: Мінфін

«За останні чотири роки Ощадбанк пройшов масштабну, дуже складну і результативну модернізацію. Закінчено вона? — ні. Вимагає вона додаткових інвестицій? — так», — зазначив Пишний.

За його словами, ті бізнес-напрямки, які розвивалися в банку протягом чотирьох років і зараз виходять на промислові потужності, необхідно підтримати капіталом, щоб банк став якісною інвестицією для держави.

«Це принципово змінює саму концепцію нашої комунікації з власником. Якщо раніше ми говорили про докапіталізацію виключно в контексті покриття шоків, стресів через анексію Криму, окупацію Донбасу, кризу, девальвацію і т.д., то зараз ми готові говорити з урядом мовою інвестицій», — пояснив глава Ощаду.

Пишний зазначив, що будь-які вливання в банк, спрямовані на підтримання балансу і розвиток, який закладено в стратегію розвитку Ощаду до 2022 року, будуть нести зустрічні зобов'язання з боку банку у вигляді рентабельності на вкладений капітал.

«Ви в нас інвестуєте, ви вірите в наше розвиток? Ми готові виплачувати ринкову ставку дохідності на капітал. Це правильно, це чесно», — говорить глава держбанку.

Крім того, відповідаючи на питання про ринкову ставку, Пишний заявив, що ринковою вважає ставку близько 15% прибутковості на вкладений капітал.

Що стосується інвестицій в банк, то глава уточнив, що мова йде про суму близько 11 мільярдів гривень.

«Ми прорахували економічний ефект для держави від цих інвестицій. На нашу думку, в п'ятирічному горизонті він складе близько 40-42 мільярдів гривень. Це з урахуванням виконання завдань з приватизації і залучення в капітал банку Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР)», — підсумував він.

Повну версію інтерв'ю читайте завтра

Коментарі - 4

+
+43
AleksandrBank
AleksandrBank
5 липня 2018, 16:10
#
«Государственному Ощадбанку до 2022 года нужно 11 миллиардов гривен докапитализации. Об этом в интервью «Минфину» рассказал глава Ощадбанка Андрей Пышный.» — *** . Если посчитать сколько до этого вложено и не возвращено, суммы космос. Мы лично нафиг такой банк за такие средства не нужен!
+
+1
Wless
Wless
5 липня 2018, 17:15
#
Да что с этим банком происходит, 11 ярдов?! это что шутка первоапрельская.
+
+1
rytton
rytton
5 липня 2018, 18:25
#
Не возвращают ему многомиллиардные кредиты, данные неизвестно кому:) . И не возвратят уже никогда! Неплатежеспособным объявить нельзя-будет громкий караул!!! Поэтому новые миллиарды придётся влить в него государству( и налогоплательщикам)
+
0
Inkognito
Inkognito
5 липня 2018, 22:52
#
Это дыра — как банк надра в свое время
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися