Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2018, 10:19

В Україну заходить багатомільярдний канадський фонд Brookfield

У числі інвесторів проекту Innovation District IT Park (Львів) є канадська компанія Brookfield Asset Management. Це один з найбільших в світі інвестфондів, який управляє активами на сотні мільярдів доларів. Про це пише ain.ua.

У числі інвесторів проекту Innovation District IT Park (Львів) є канадська компанія Brookfield Asset Management.
Фото: ukrcwm.com

Як повідомляє видання, велика інвестиція у львівський Innovation District IT Park стане не першим контактом з Україною для Brookfiled.

Раніше компанія в особі енергетичного підрозділу співпрацювала з Антимонопольним комітетом, від якого отримувала дозвіл на покупку американо-японської корпорації Westinghouse Electric UK Holdings Limited. Вона поставляє ядерне паливо для 6 з 15 діючих енергоблоків українських АЕС державному підприємству «Енергоатом».

Сума угоди склала 4,6 мільярда доларів. АМКУ також схвалив інші угоди Brookfiled по компаніям, які ведуть діяльність в Україні: TSB Nuclear Energy Services Inc. (США), Nuclear Energy Holdings Limited (Англія) і Toshiba Nuclear Energy Holdings Inc. (США).

На заході Brookfield також вважається одним з кращих фондів для так званих «пенсійних інвестицій».

Він виплачує високі дивіденди (близько 5%) і ставить довгострокові цілі підняти ставку до 9% щорічно.

Крім того, бізнес-модель Brookfield дуже стійка до тимчасових криз або інфляційних проблем завдяки диверсифікації активів.

Як і зазначалося раніше, у компанії є водні, енергетичні, транспортні, телекомунікаційні, інфраструктурні володіння по всьому світу, що забезпечують стабільний кеш флоу.

Зараз на Brookfield працюють більше 80 000 співробітників і 800 інвестиційних фахівців. У компанії більше 100 офісів по всьому світу.

Коментарі - 2

+
+60
slavaNBA
slavaNBA
2 липня 2018, 10:24
#
«Кэш флоу» напомнило: Вставлять английские словечки в деловую речь — bad idea. Попробуйте казахский. Коллеги, давайте ускоримся по проекту. Мы хотим увидеть результат жылдамырақ. Учтите, что нам нужна үлкен идея, в ней должны быть артықшылықтары. И не забудьте про әрекетке шақыру.
+
0
Rybalove
Rybalove
2 липня 2018, 10:44
#
Хороший знак.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися