Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2018, 10:04

Оптом дешевше. У чому вигода банківських пакетів послуг?

Мало хто з нас користується в банку тільки однією послугою. Зазвичай постійні клієнти мають у банку, наприклад, платіжну картку і депозит. Часто до основної картки відкривають додаткові на членів сім'ї або картки в інших валютах. Можна ще купити страховку, а можна кредитну картку або відкрити кредитний ліміт.

І давно минули ті часи, коли за кожну таку послугу доводилося платити банку окрему комісію. Сьогодні багато банків пропонують зручні пакети послуг з цілим набором додаткових можливостей за фіксовану щомісячну плату. А якщо ви активно користуєтеся карткою для розрахунків, то і безкоштовно! Привабливість такого підходу полягає в тому, що кожен пакет послуг ретельно опрацьований під різні категорії клієнтів з урахуванням їхніх потреб і фінансових можливостей. Будь ти пенсіонер, мандрівник чи геймер — в банку знайдеться варіант, який дозволить ефективно, а головне вигідно управляти власними коштами.

В Альфа-Банку Україна пропонують дев'ять пакетів послуг. Підбір одного з них варто почати з оцінки вашої активності по картці протягом місяця — наскільки часто ви розраховуєтесь або знімаєте готівку, чи є потреба в додаткових послугах — додаткових картках в інших валютах, страховці власних коштів, консьєрж-сервісі тощо.

Почати вибір можна з трьох універсальних пакетів послуг на базі дебетних карток — Comfort, Ultra і Platinum Black.

Пакет Comfort

Пакет Comfort передбачає безкоштовне відкриття картки Mastercard World Debit (іменної або миттєвої). До нього входить:

  • безкоштовне зняття готівки в будь-яких банкоматах світу в розмірі до 5 000 гривень (для зарплатних проектів — до 10 000 гривень);

  • безкоштовне поповнення карткою будь-якого банку;

  • sms-банкінг та інтернет-банкінг, а також мобільний банк Alfa-Mobile Ukraine;

  • відкриття рахунку «Прибутковий сейф», в рамках якого клієнт отримує 8% річних на залишок коштів на картці;

  • захист від втрати грошей (викрадення картки тощо) в розмірі до 5 000 гривень;

  • безкоштовне обслуговування пакета за однієї з трьох умов: якщо на рахунку залишається більше 20 000 гривень, клієнт здійснює щомісяця покупки на суму понад 2 000 або проводить понад вісім трансакцій. В інших випадках обслуговування становить 10 гривень на місяць.

Пакет Comfort — оптимальний варіант для виплат пенсій і соціальної допомоги. Обслуговування соціального пакета безкоштовне. Із загального переліку можливостей виключається тільки «Прибутковий сейф» і скорочується період дії картки до 1 року.

Пакет Ultra

Пакет Ultra містить більше переваг. Він дозволяє безкоштовно оформити чіпову картку Visa Platinum, а також додаткову картку в гривнях, доларах США або євро. Крім стандартних послуг (sms- та інтернет-банкінг, мобільний банк Alfa-Mobile Ukraine, безкоштовне поповнення будь-якою карткою), пакет покриває:

  • безкоштовне зняття готівки в будь-яких банкоматах в розмірі до 10 000 гривень (для зарплатних проектів — до 30 000 гривень);

  • відкриття рахунку «Прибутковий сейф» з 9% на залишок коштів на картці;

  • захист грошей від втрати в розмірі до 10 000 гривень;

  • безкоштовне обслуговування, якщо на рахунку більше 70 000 гривень, а також зроблені покупки на суму понад 5 000 гривень або більше 10 трансакцій. Інакше пакет обійдеться в 20 гривень на місяць.

Цей пакет Ultra підійде для отримання зарплати, дозволяє вигідно накопичувати кошти завдяки «Прибутковому сейфу».

Пакет Platinum Black

Platinum Black — це преміальний пакет від Альфа-Банку, який включає максимум послуг та бонусів. Підключивши його, можна безкоштовно оформити безконтактну чіпову картку Visa Platinum, а також дві додаткові картки в гривні, доларах США або євро. Його відмінності від попередніх пакетів:

  • можна безкоштовно переказувати до 30 000 гривень (для зарплатних рахунків — до 90 000 гривен);

  • 10% доходу на залишок коштів на картці (послуга «Прибутковий сейф»);

  • захист грошей в розмірі до 30 000 гривень;

  • безкоштовне обслуговування при наявності 250 000 гривень, покупках більш ніж на 10 000 гривень або більш ніж 12 трансакцій на місяць. Інакше пакет обійдеться 100 гривень на місяць.

  • можливість підключення послуги консьєрж-сервісу.

На основі будь-якого з трьох вищевказаних універсальних тарифних пакетів в Альфа-Банку Україна — Comfort, Ultra або Platinum Black — також можна оформити спеціальні картки для геймерів і власників автомобілів, про які ми розповімо трохи пізніше.

Пакет Carbon для автомобілістів

При отриманні паливної картки с кешбеком Carbon, крім перерахованих вище переваг одного з пакетів, клієнт підключається до цілодобової програми «Автоконсьерж». До неї входить інформаційна підтримка про ціни на пальне, стан доріг і пробок, розташування АЗС, автосалонів і автосервісів, онлайн-навігація, консультація юриста в екстрених випадках. Також одноразово надається безкоштовна технічна допомога в разі форс-мажорів у дорозі на території України (евакуація в разі ДТП або поломки, підвезення пального, заміна колеса, аварійне відкриття замків і т.д.).

Власник картки Carbon отримує 3% кешбеку під час заправок на українських АЗС і 1% кешбеку (максим 300 гривень) при покупках в мережі Metro Cash and Carry. Якщо ж клієнт з паливною карткою заправляється в мережі WOG, додатково до кешбеку він отримує знижки — 2 гривні за 1 л бензину або дизелю і 70 копійок за літр газу. Знижки накопичуються у вигляді бонусів і можуть бути використані при наступних заправках.

Шанувальникам Wargaming

Альфа-Банк єдиний в Україні пропонує пакети послуг шанувальникам всесвітньо відомих ігор World of Tanks, World of Tanks Blitz і World of Warships. Крім переваг одного з обраних пакетів (Comfort, Ultra або Premium Black), власники таких карток додатково отримують бонуси за покупки, які можна використовувати під час гри. Замовити ці картки для геймерів можна тільки при наявності діючого ігрового акаунта на сайті Wargaming, заповнивши відповідну заявку. Після оформлення картки її потрібно прив'язати до акаунту.

Шанувальники World of Tanks з однойменною карткою отримують до 11,5 ігрової валюти — «золота» — за кожні 50 грн покупок карткою, а також 30 днів преміум-акаунту з першим нарахуванням золота. Якщо щомісячні витрати по картці перевищують 12 000 гривень, її власник отримує раз на місяць спеціальний ігровий набір (+ 50% до бойового досвіду за перші дві години бою, + 200% до досвіду екіпажу за перші дві години бою і + 300% до вільного досвіду за перші дві години бою). Крім того, нараховуються спеціальні бонуси в магазині Wargaming.

Подібні переваги отримують і любителі морських боїв з карткою World of Warships, а також гравці в World of Tanks Blitz з однойменною карткою.

Пакет «Альфа Простір»

На окрему увагу заслуговує пакет Альфа Простір. За функціоналом він схожий з пакетом Comfort з тією лише різницею, що в його рамках оформляється картка національної платіжної системи «Простір», одним з емітентів якої є Альфа-Банк Україна. Це гривнева картка, і нею можна користуватися тільки на території України. Отримати готівку можна тільки в касах і банкоматах банків-учасників платіжної системи (на сьогодні їх 48).

Безкоштовне обслуговування пакета «Альфа Простір» передбачає наявність на картці більше 5 000 гривень, щомісячні покупки на суму від 2 000 гривень або 8 трансакцій. Інакше обслуговування пакета обійдеться в 10 гривень на місяць.

Всі у виграші!

Продаж послуг пакетом вигідний як банкам і їхнім партнерам, так і самим клієнтам. Клієнти при користуванні пакетом послуг значно економлять на банківському обслуговуванні, адже платять менше, ніж за кожну послугу окремо, а також отримують кілька додаткових бонусів, зокрема:

  • безкоштовне обслуговування картки при її активному використанні;

  • безкоштовне отримання готівки в межах лімітів;

  • можливість додатково заробити на залишку грошей на картці;

  • безкоштовне відкриття декількох карток в різній валюті з прив'язкою до одного рахунку;

  • захист коштів у разі крадіжки або втрати картки.

Але щоб з вигодою для себе користуватися пакетами послуг, потрібно прорахувати свої потреби і вибрати оптимальний тарифний пакет. В Альфа-Банку допоможуть підібрати ідеальний варіант для клієнтів з різними фінансовими можливостями і захопленнями.

Коментарі - 3

+
+10
Qwerty1999
Qwerty1999
2 липня 2018, 20:29
#
Альфа-банк в связке с Укрсоцбанком катастрофически теряют клиентскую базу — и вместо кардинального улучшения работы, вводят новые тарифы и параллельно бомбят своей рекламой по всем каналам коммуникаций.

Чего только стоит вездесущая реклама кешбека в 25%…
+
0
Zapreader
Zapreader
5 липня 2018, 15:47
#
Надо погуглить их кешбек. я когда-то была клиентом этого банка. но почему-то ушла, попробуй теперь вспомнить еще почему)
+
+11
Qwerty1999
Qwerty1999
5 липня 2018, 19:28
#
Ну кроме офигенного кешбека у Альфа-банка предостаточно и других негативных сторон,
которые перевешивают даже такой огромный кешбек.

По крайней мере на моих персональных весах.

Массированная реклама на Минфине только подтверждает моё мнение — с Альфа-банком лучше не связываться.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися