Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 червня 2018, 9:47

Акції зарубіжних компаній стали доступні громадянам України

Буквально кілька днів тому стало відомо, що акції, які розміщені на закордонних біржах тепер доступні не тільки великим гравцям ринку, але й пересічним громадянам України.

Буквально кілька днів тому стало відомо, що акції, які розміщені на закордонних біржах тепер доступні не тільки великим гравцям ринку, але й пересічним громадянам України.

Чого чекати простим громадянам країни, які хочуть інвестувати в цінні папери іноземних компаній? Постараємося відповісти на найактуальніші питання.

Згідно з нововведеннями кожен громадянин України тепер може купити цінні папери іноземних компаній, так чи так це насправді?

Абсолютно кожен громадянин України тепер має можливість придбати акції іноземних компаній, але за однієї умови. Йдеться про інвестування в ті акції, які мають обіг тільки в Україні.

Як можна придбати цінні папери?

Зробити це досить просто. Укласти договір з брокером, який буде купувати або продавати активи для вас. У разі якщо в кінці фінансового року ви отримаєте прибуток, то вам потрібно буде заплатити прибутковий податок.

Чи потрібно платити будь-які податки або комісії при покупці активів?

Як уже згадувалося, прибутковий податок сплачується в кінці фінансового року. Варто відзначити, що є цінні папери, на дохід від яких можуть встановлюватися певні пільги. Що ж стосується комісій, то їх встановлюють брокери. Як правило, комісія — це певний відсоток від прибутку.

З покупкою акцій зрозуміло, а як їх продати?

Продаж всіх цінних паперів здійснюється також як і покупка.

Як отримують дивіденди?

Існує два способи. Перший це ви, самостійно вивчивши ринок, приймаєте рішення про укладення угоди, яка в майбутньому принесе прибуток. Треба зауважити, що для прийняття таких рішень треба розуміти, як працюють фінансові ринки і мати досвід роботи на них, в іншому випадку є ризик того, що ви понесете збитки. Другий спосіб. Віддати гроші в довірче управління досвідченому посереднику. Тут теж є певні ризики і головний це нарватися на шахраїв.

А чи варто взагалі інвестувати свої накопичення в цінні папери зарубіжних компаній?

Тут важливо розуміти і усвідомлювати, що будь-яка інвестиція пов'язана з певними ризиками. Але якщо ви хоч трохи розумієте ринок, володієте певним знаннями то, безумовно, можна і навіть потрібно займатися інвестуванням. Для цього в першу чергу необхідно виробити стратегію, сформувати портфель і фін. план. Також велике значення має вибір брокерської компанії, через яку ви будете здійснювати торгівлю, так як, на жаль не всі брокери працюють сумлінно.

Тепер будь-який бажаючий може придбати цінні папери компаній які стрімко розвиваються, і отримувати солідний прибуток. Але є одне питання. А саме якого брокера для роботи вибрати? Ми досконально вивчили роботу брокерських компаній. І з усіх віддали перевагу FIBO Group.

Чому саме FIBO Group?

Компанія працює на ринку вже більше 20 років на ринку і має всі необхідні ліцензії, які дозволяють їй здійснювати свою діяльність на законних підставах. Крім того холдинг FIBO Group регулюється авторитетними регуляторами, які є гарантом того, що в разі виникнення спірних ситуацій інтереси інвестора (клієнта) будуть дотримані в повному обсязі. Це робить роботу компанії максимально прозорою.

Якщо говорити про умови роботи для трейдерів, то варто відзначити, що в FIBO Group вони максимально комфортні. В першу це передове програмне забезпечення, яке працює без збоїв. По друге це найширший вибір торгових інструментів-понад 8000 акцій американських компаній! Окремо можна відзначити роботу персоналу. Служба підтримки та оператори брокера це професіонали своєї справи, які здатні вирішити будь-яку проблему, що виникла в найкоротші терміни.

Холдингу FIBO Group неодноразово вручалася нагорода брокер року. Брокер займає лідируючі позиції на ринку надання брокерських послуг.

Як мені навчитися інвестувати?

Завдяки нашим чиновникам інвестувати в акції зарубіжних компаній може будь-який громадянин України. Інвестування це, безумовно, прибуткове заняття. Але не варто забувати, що це заняття пов'язане з ризиками. Тому якщо ви не маєте досвіду в інвестуванні, то не варто поспішати. Для початку трохи вивчіть цю справу. Фінансові ринки це жорстокий світ, який живе за своїми правилами, і якщо їх не дотримуватися, то це нічим хорошим для вас не закінчиться. Благо сьогодні на просторах інтернету у вільному доступі можна знайти маса навчальних матеріалів, які допомагають новачкам зрозуміти, як можна заробити на біржі. Одним з яскравих прикладів можна навести відомого трейдера і блогера Артема Звездіна, який в доступній формі розповідає на своєму ютуб каналі про те, як купити акції вигідно.

Скільки можна заробити?

Заробіток залежить від початкового капіталу. Прибуток великих інвесторів може досягати не один мільйон доларів. Прибуток також залежить від умов торгівлі. Наприклад, брокер FIBO Group пропонує своїм клієнтам здійснювати операції з використанням кредитного плеча 1: 4, тобто фактично трейдер отримує можливість збільшити прибутковість своєї угоди в чотири рази.

Кредитне плече це дуже ефективний і привабливий інструмент, особливо для тих трейдерів, які не мають великого стартового капіталу. Але і це ще не все. Холдинг FIBO Group дозволяє своїм клієнтам хеджувати угоди.

Хеджування це інструмент, який дозволяє мінімізувати можливі збитки, шляхом відкриття протилежних угод на одному ринку. Візьмемо наочний приклад. Всі ми пам'ятаємо недавній скандал, пов'язаний з витоком персональних даних користувачів соціальної мережі Фейсбук. До того як стала відома ця новина, акції компанії торгувалися стабільно близько 185 $ за акцію.

Як тільки вибухнув скандал, стався різкий обвал акцій Facebook. Незважаючи на це клієнти FIBO Group, які тримали акції facebook, заробили на цьому. На прикладі нижче видно, що під час обвалу можна було продати акції з подальшим викупом, тобто «захеджировать» угоду. Не кожен брокер дозволяє своїм клієнтам використовувати такий інструмент як хеджування.

Висновок.

Сьогодні ми з'ясували, що в наш непростий час заробити на інвестуванні може абсолютно кожен бажаючий. Для цього зовсім необов'язково мати великий початковий капітал. Найголовніше, це знати за якими законами працює фінансовий ринок, підібрати інвестиційну стратегію і вибрати надійного і перевіреного часом брокера для роботи.

Джерело: Мінфін