Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2018, 18:36

У травні платіжний баланс залишився профіцитним

У травні платіжний баланс зведено з профіцитом на рівні 266 млн доларів. Водночас, через виплати на користь МВФ, міжнародні резерви на початок червня скоротилися на 1,6% до 18,2 млрд доларів, що покриває 3,2 місяці майбутнього імпорту.

У травні платіжний баланс зведено з профіцитом на рівні 266 млн доларів.
Фото: podrobnosti.ua

У травні сальдо поточного рахунку, як і минулого року, було близьким до нуля порівняно з профіцитом у квітні (0,2 млрд доларів), через розширення дефіциту торгівлі товарами.

Заданими НБУ, у січні-травні дефіцит поточного рахунку розширився до 415 млн доларів (з 308 млн доларів за аналогічний період минулого року).

Чистий приплив капіталу за фінансовим рахунком у травні становив 307 млн доларів (у травні минулого року – 339 млн доларів), і був забезпечений приватним сектором (як банками, так і реальним сектором).

У той самий час, на тлі здійснення державою платежів з погашення гривневих ОВДП у власності нерезидентів та погашень за позиками, чистий відплив за операціями державного сектору становив 113 млн доларів.

Надходження прямих іноземних інвестицій залишилися на рівні попередніх місяців (150 млн доларів), однак більше половини від їх загального обсягу було спрямовано до банківського сектору в результаті операцій з переоформлення боргу в статутний капітал.

За січень-травень 2018 року чисті надходження ПІІ становили 719 млн доларів.

Загалом, за січень-травень 2018 року чистий приплив коштів за фінансовим рахунком становив 701 млн доларів.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
1 липня 2018, 19:58
#
Неплохо пока работает экономика
Уточните как год ранее развиваясь ситуация
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися